Turizmde altın sezon başladı; hedef 40 milyon turist
Yaz mevsimiyle birlikte Türkiye'de turizm sezonu açıldı. 5 ayda 40 milyon turist bekleniyor. Türkiye, krizlere rağmen doğru konumlanarak turist çekmeyi sürdürüyor.

Yaz mevsimiyle birlikte Türkiye'nin turizmde en yoğun dönemi başladı. Akdeniz ve Ege sahillerinde haziran, temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarını kapsayan 5 aylık süreçte toplam 40 milyon turistin gelmesi bekleniyor.

ANTALYA'DA UMUT VEREN BEKLENTİLER
Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, bu yıl savaşların gölgesinde geçen Türkiye turizm sezonunun en yoğun günlerine girdiğini ifade ederek, önümüzdeki 5 ay içerisinde yaklaşık 40 milyon ziyaretçi ağırlayacaklarını duyurdu. Yavuz, “İnsanların tatil arzusu kolay kolay durmuyor. Zayıf başlayan sezon, savaş ortamına rağmen bu 5 ayda kayıplarını telafi edecek” dedi.

KRİZLERDE DOĞRU KONUMLANMA
Son yıllarda bölgede yaşanan savaşlara dikkat çeken Yavuz, Türkiye'nin doğru konumlanarak bu krizlerin turizme etkisini büyük ölçüde sınırladığını belirtti. Eğer mevcut tablo korunursa, yıl sonunda Türkiye'nin 55-60 milyon, Antalya'nın ise yaklaşık 16 milyon ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. Yavuz, Akdeniz çanağındaki rekabetin sürdüğünü ve tatilcilerin tüm destinasyonları değerlendirerek karar vereceğini vurguladı.
Bakmadan Geçme
Bodrum'da otelciler iyi bir sezon geçirirken esnaf zorlandı
Bodrum'da otellerin doluluk oranı yüzde 85'e yükseldi
Antalya'da asfalt yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor
Aksu orman yangını 67,5 saat sonra kontrol altına alındı
Antalya'da Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi'nde asfalt çalışması yapılacak
Aksu'daki orman yangını büyük ölçüde kontrol altında
