Türk askerleri Venezuela'da umut taşıyor: Enkaz altında hayat kurtarma mücadelesi sürüyor
Türk askerleri, Venezuela'daki depremzedelere umut olmaya devam ediyor. Enkaz altından hayat kurtarma ve insani yardım çalışmaları aralıksız sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Venezuela'da yaşanan depremlerin ardından bölgeye sevk edilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arama kurtarma timlerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü duyurdu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 'Umut taşıyan adımlar, kıtaları aşar.' denilerek, TSK'nın insani yardım misyonunun altı çizildi.
ENKAZ ALTINDA YAŞAM MÜCADELESİ
Venezuela'da meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından hızla bölgeye intikal eden Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugay Komutanlığı'na bağlı ekipler, afet bölgesindeki enkaz kaldırma ve arama kurtarma faaliyetlerini gece gündüz demeden sürdürüyor. Ekipler, sadece enkaz altından canlı kurtarmaya odaklanmakla kalmıyor, aynı zamanda depremden etkilenen bölge halkının acil insani ihtiyaçlarına da destek oluyor, zor zamanlarında yanlarında olduklarını hissettiriyorlar.
UMUT IŞIĞI OLMAYA DEVAM
Bu zorlu görevde Türk askerleri, hem profesyonelliklerini hem de insani vicdanlarını bir arada sergileyerek, uluslararası yardım çabalarında önemli bir rol üstleniyor. Venezuela'daki arama kurtarma çalışmalarına ilişkin paylaşılan görüntüler, TSK'nın bu kritik görevdeki kararlılığını ve fedakarlığını gözler önüne seriyor.
Bakmadan Geçme
Ümit Özdağ'dan Mekke Anlaşması Çıkışı: "Türk Askerinin Kanı ile Siyaset Yapamazsınız"
Venezuela'da deprem felaketi: Can kaybı 3 bini aştı, 16 binden fazla yaralı var
Türkiye'den Venezuela'ya umut eli: AFAD ve TSK enkaz altında yaşam belirtisi arıyor
Venezuela'da deprem kabusu: Can kaybı 235'e fırladı, yaralı sayısı 4 bini aştı
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Venezuela'ya taziye mesajı: 'Yanınızdayız
Türkiye'den Venezuela'ya deprem yardımı: UMKE ekibi bölgeye ulaştı
