Spor

Türk bayrağı Fransa'da dalgalandı: Milli para yüzücü Meryem Nur Tunuğ'dan tarihi başarı!

Adana'dan çıkan milli para yüzücü Meryem Nur Tunuğ, Fransa'da 200 metre serbestte dünya şampiyonu, 50 metre sırtüstünde dünya ikincisi oldu. Tunuğ, Türk bayrağını dalgalandırma hayaliyle 2028 Paralimpik Oyunları'na hazırlanıyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Türk bayrağı Fransa'da dalgalandı: Milli para yüzücü Meryem Nur Tunuğ'dan tarihi başarı!

Adana'nın gururu, milli para yüzücü Meryem Nur Tunuğ, Fransa'da düzenlenen Para Swimming World Series'te gösterdiği muhteşem performansla adını tarihe yazdırdı. Langer Mezomelik Displazi hastalığına rağmen azmiyle tüm engelleri aşan Tunuğ, 200 metre serbestte dünya şampiyonu, 50 metre sırtüstünde ise dünya ikincisi oldu.

Türk bayrağı Fransa\

NADİR HASTALIĞA RAĞMEN ZİRVEDE

Meryem Nur Tunuğ, kemik gelişimini etkileyen nadir bir rahatsızlıkla dünyaya geldi. Ancak bu durum, onun hayallerinin peşinden koşmasına engel olmadı. Yüzme sporuna rehabilitasyon amacıyla başlayan Tunuğ, kısa sürede büyük başarılar elde ederek milli takımımızın gururu oldu. Paralimpik oyunlarında da ülkemizi temsil eden Tunuğ, Fransa'daki bu zaferiyle bir kez daha ne kadar büyük bir sporcu olduğunu kanıtladı.

Türk bayrağı Fransa\

İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUTMAK İSTİYORUM

Fransa'daki yarışlardan bir altın ve bir gümüş madalya ile dönen Meryem Nur Tunuğ, geleceğe dair hedeflerini de paylaştı. "Daha çok madalya kazanıp, her yerde İstiklal Marşı'mızı okutmak, Türk bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum" diyen Tunuğ, 2028 Yaz Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Antrenörü Osman Konak da Tunuğ'un çok çalışkan ve istekli bir sporcu olduğunu belirterek, "En büyük hedefimiz 2028 Paralimpik Oyunları, oraya gittiğimizde hedeflerimize ulaşacağız" dedi.

Türk bayrağı Fransa\Türk bayrağı Fransa\Türk bayrağı Fransa\Türk bayrağı Fransa\Türk bayrağı Fransa\

Bu Yazıyı Paylaş