Gündem

Türk Dünyasının Mirası: Cemile Kitabı Ortak Alfabe ile İlk Defa Sergide

Cengiz Aytmatov'un 'Cemile' kitabı, ortak Türk alfabesiyle ilk kez basılarak İstanbul'da bir sergide tanıtıldı ve Türk dünyasının kültürel birliğini vurguladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Türk Dünyasının Mirası: Cemile Kitabı Ortak Alfabe ile İlk Defa Sergide

Cengiz Aytmatov'un 'Cemile' adlı kitabı, ortak Türk alfabesiyle basılan ilk eser olarak İstanbul'da tanıtıldı. Beşiktaş'taki Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Türk dünyasından sanatçıların eserleri sergilendi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin himayesinde gerçekleşen sergi, MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal başkanlığındaki Cengiz Aytmatov Enstitüsü tarafından organize edildi.

SERGI AÇILIŞI VE KATILIMCILAR

Programa, MHP Genel Başkan Yardımcıları İlyas Topsakal ve Mevlüt Karakaya, Cengiz Aytmatov'un oğlu Eldar Aytmatov, serginin küratörü Sakit Memmedov ve pek çok davetli katıldı. Sergide, Türk Dünyası'nın farklı bölgelerinden 16 ressamın 105 eseri sanatseverlere sunuldu. Etkinlik, 9 Kasım 2025 tarihine kadar ziyarete açık olacak ve bu sergi, kültürel birliği vurgulamak amacıyla düzenlendi.

KONUŞMALAR VE ANLAMLI SÖZLER

Cengiz Aytmatov Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. İlyas Topsakal, konuşmasında eserin ortak Türk alfabesiyle basılmasının tarihsel önemini vurguladı ve bu çalışmanın gelecekte de anılacağını belirtti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise, serginin Aytmatov'un eserlerindeki bozkır ruhunu ressamların fırçalarıyla yeniden canlandırdığını ifade etti. Konuşmaların ardından teşekkür belgeleri dağıtıldı ve sergi alanı gezildi.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş