Dünya

Türk şirketlerinin ABD yatırımı 14,9 milyar dolara ulaştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk şirketlerinin ABD'deki yatırımlarının 14,9 milyar dolara ulaştığını ve ABD'den Türkiye'ye gelen yatırımların 16,5 milyar dolar olduğunu bildirdi. İki ülke arasındaki ticaret hacmini artırma ve karşılıklı yatı
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Türk şirketlerinin ABD yatırımı 14,9 milyar dolara ulaştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk şirketlerinin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yatırımlarının toplam 14,9 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Bu rakam, iki ülke arasındaki ekonomik bağların güçlendiğini gösteriyor. Bakan Bolat, ABD ziyaretleri kapsamında yaptığı açıklamalarda, Türkiye'den ABD'ye yapılan yatırımların yanı sıra ABD'den Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımların da 16,5 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirtti.

Türk şirketlerinin ABD yatırımı 14,9 milyar dolara ulaştı 1

ABD ile ticaret hacmi ve yatırım potansiyeli

New Jersey'de düzenlenen bir iş ödülleri programında Amerikan ve Türk iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelen Bolat, ABD'nin Türkiye için üçüncü büyük ihracat ve dördüncü büyük ithalat pazarı olduğunu vurguladı. 2025 yılında 38,6 milyar dolara ulaşan Türkiye-ABD ticaret hacminin, 2026'nın Ocak-Ağustos döneminde 28,4 milyar dolara yükseldiğini aktaran Bakan, 100 milyar dolarlık ticaret hedefi için karşılıklı yatırımların ve teknoloji ortaklıklarının artırılması gerektiğini ifade etti. ABD sermayeli 2.300'den fazla şirketin Türkiye'de faaliyet göstermesi, iki ekonominin entegrasyonunun altını çiziyor.

Türk şirketlerinin ABD yatırımı 14,9 milyar dolara ulaştı 2

Türkiye-ABD ekonomik ilişkileri daha da güçlendirilecek

Bakan Bolat, Türk şirketlerinin ABD pazarında teknoloji, finans, gıda, hizmetler ve imalat gibi çeşitli sektörlerde başarıyla yer aldığını belirtti. Türk iş dünyasının ABD'deki varlığının güçlenmesi, yeni ortaklıkların kurulması ve üçüncü ülkelerde ortak projelerin geliştirilmesi için önemli fırsatlar gördüğünü söyledi. Ticaret Bakanlığı olarak, mevcut ekonomik ilişkileri daha yüksek ticaret hacmi, artan yatırım, gelişmiş teknoloji iş birlikleri ve daha geniş kapsamlı ortaklıklarla ileriye taşımayı hedeflediklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, karşılıklı fayda ve ortak kazanımlar temelinde Türkiye-ABD ekonomik ve ticari ilişkilerini daha üst seviyelere taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu Yazıyı Paylaş