Siyaset

Türkiye'den Ermenistan seçimlerine dair umut dolu mesaj: Bölgede barış ve normalleşme bekleniyor

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'daki parlamento seçimlerinin barış içinde tamamlanmasından memnuniyet duyduğunu belirtti ve seçim sonrası dönemde bölgede normalleşme yönünde cesur adımlar atılmasını temenni etti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Türkiye'den Ermenistan seçimlerine dair umut dolu mesaj: Bölgede barış ve normalleşme bekleniyor

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'da 7 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilen parlamento seçimlerinin barış ve huzur içerisinde tamamlanmasından duyulan memnuniyeti dile getirdi.

SEÇİMLERİN TAMAMLANMASINDAN MEMNUNİYET

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ermenistan'da 7 Haziran 2026 tarihinde düzenlenen Parlamento seçimlerinin barış ve huzur ortamında tamamlanmış olmasından memnuniyet duyuyoruz." ifadelerine yer verildi. Bu gelişme, bölgedeki siyasi atmosferin hassasiyetini ve uluslararası gözlemciliğin önemini bir kez daha ortaya koydu.

NORMALLEŞME YÖNÜNDE CESUR ADIMLAR BEKLENTİSİ

Bakanlık, seçimlerin ardından Ermenistan'ın bölgede barış ve normalleşme yönünde daha cesur adımlar atmasını temenni ettiğini belirtti. Türkiye'nin, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bölge ülkelerinin ortak çıkarlarını gözeten bir yaklaşımla bölgesel istikrar ve refaha katkı sağlamaya devam edeceği vurgulandı.

Bu Yazıyı Paylaş