Gündem

Türkiye'nin altıncı sondaj gemisi 'West Dorado' Mersin'e demirledi: Karadeniz için hazırlıklar başladı!

Türkiye'nin altıncı sondaj gemisi 'West Dorado' Mersin'e ulaştı. Yedinci nesil gemi, Karadeniz'de görev yapmadan önce yaklaşık iki ay sürecek hazırlıklarını Taşucu Limanı'nda tamamlayacak. Enerji Bakanı, 2026'ya kadar Karadeniz'de altı yeni
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Türkiye'nin altıncı sondaj gemisi 'West Dorado' Mersin'e demirledi: Karadeniz için hazırlıklar başladı!

Türkiye'nin denizlerdeki enerji arama faaliyetlerini güçlendiren altıncı sondaj gemisi 'West Dorado', Mersin açıklarına ulaştı. Karadeniz'de görev yapması planlanan bu yedinci nesil gemi, Taşucu Limanı açıklarında yaklaşık iki aylık bir hazırlık sürecinin ardından operasyonlara başlayacak.

YENİ GEMİ KARADENİZ'E GÖNDERİLİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın açıklamalarına göre, Türkiye'nin mevcut sondaj filosu Karadeniz'de Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamit Han gemileriyle faaliyet gösteriyor. Mersin'e ulaşan 'West Dorado' ile birlikte beşinci gemi de Taşucu'nda hazır hale gelmiş oldu. Altıncı sondaj gemisi de tamamlanacak hazırlıkların ardından Karadeniz'deki görevine başlayacak. Bakan Bayraktar, bu yeni gemiyle birlikte mevcut üretimi artırmanın yanı sıra, Karadeniz'de 2026 yılına kadar keşif amaçlı altı yeni sondaj planlandığını belirtti.

BEŞİNCİ GEMİ DE HAZIR HALE GELİYOR

Öte yandan, Türkiye'nin deniz filosuna kattığı 228 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindeki 'West Draco' adlı beşinci geminin de Taşucu Limanı'nda hazırlıklarının son aşamaya geldiği bildirildi. Kırmızı beyaz renklere boyanan ve üzerine Türk bayrağı işlenen geminin, görev için hazır hale getirilme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu ifade edildi.

Bu Yazıyı Paylaş