Gündem

Türkiye'nin sondaj filosu büyüyor: İki yeni gemiyle Akdeniz'deki gücü artacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'ye ulaşan yeni sondaj gemisiyle ülkenin derin deniz sondaj filosunun büyüdüğünü ve Akdeniz'deki operasyon gücünün artacağını duyurdu.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Türkiye'nin sondaj filosu büyüyor: İki yeni gemiyle Akdeniz'deki gücü artacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji arama ve çıkarma kapasitesini artıracak önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bakan Bayraktar, Türk filosuna dahil edilen iki yeni sondaj gemisinden ilkinin Mersin'in Taşucu ilçesine ulaştığını bildirdi.

AKDENİZ'DE YENİ DÖNEM

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Bakan Bayraktar, "Filomuza kattığımız iki yeni sondaj gemimizden ilki Mersin Taşucu’na ulaştı" ifadelerini kullandı. 12 bin metre derinliğe kadar sondaj yapabilme yeteneğine sahip olan 7. nesil ultra derin deniz sondaj gemisi, Akdeniz'deki operasyonlarda kullanılacak.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK FİLOSU

Bakan Bayraktar, ikinci sondaj gemisinin de yıl sonuna kadar Türkiye'ye varmasıyla birlikte ülkenin, dünyanın en büyük 4. derin deniz sondaj filosuna sahip konuma yükseleceğini belirtti. Bu hamlenin, Türkiye'nin enerjide tam bağımsızlık hedefine ulaşmasında kritik bir adım olduğunu vurgulayan Bakan, "Mavi Vatan’da kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Bu Yazıyı Paylaş