Türksat Gölbaşı Veri Merkezi'nin temeli 22 Temmuz'da atılıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat Gölbaşı Veri Merkezi'nin temel atma töreninin 22 Temmuz'da yapılacağını açıkladı. Bu merkez, Türkiye'nin dijital altyapısını güçlendirecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat Gölbaşı Veri Merkezi'nin temel atma töreninin 22 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirileceğini duyurdu.

DİJİTAL ALTYAPIDA YENİ BİR DÖNEM
Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, e-Devlet Kapısı dahil Türkiye'nin dijital altyapısını güçlendirecek yeni bir projeye imza atacaklarını belirtti. Gölbaşı'nda kurulacak olan veri merkezi, kritik bilgilerin güvenliğini sağlamak amacıyla tasarlanmış olup, yerli yazılım ile tüm veri ve bulut hizmetlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK VERİ MERKEZİ
Türksat Gölbaşı Veri Merkezi, 35 bin 300 metrekarelik dev bir alana yayılacak. Altı sistem salonu, iki adet yüksek performans odası ve 6 bin 300 metrekare beyaz alan ile donatılacak. Ayrıca, 200 kişilik ofis çalışma alanına sahip olacak tesiste, olağanüstü durumlarda kesintisiz hizmet sunulması hedefleniyor. Enerji verimliliği açısından LEED-Gold sertifikasına sahip olması planlanan merkez, yapay zeka uygulamaları ve veri analizi hizmetleri için gerekli altyapıya sahip olacak.

Bakmadan Geçme
Bakan Kacır, veri merkezi gücünü 2030'a kadar 1 gigavata çıkaracak
İzmir'de yeni dijital veri merkezi hizmete açıldı
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Dijital dönüşümde Türkiye önemli bir aktör oldu
573 televizyon ve 215 radyo kanalı Türksat uydularına geçiş yaptı
573 Televizyon ve 215 Radyo Kanalı Yeni Nesil Uydulara Taşındı
Türkiye'nin uzaydaki gücü artıyor: Katar iş birliğiyle yeni nesil Türksat-Biruni uydusu geliyor
