TUSAŞ, saldırının 1'inci yılında şehitlerini anıyor
TUSAŞ, geçen yıl düzenlenen terör saldırısında şehit olan 5 çalışanını anıyor. Şirket yerleşkesinde anıt yaptırılırken, şehit yakınları duygularını paylaştı.

Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), geçen yıl düzenlenen terör saldırısının birinci yıl dönümünde şehit olan çalışanlarını anıyor. Şirket yerleşkesinde beş şehit için özel bir anıt yaptırıldı. Saldırıda hayatını kaybeden çalışanların yakınları, duygularını paylaşarak şehitlerin unutulmamasını istiyor.

ŞEHİTLERİN ANISINI YAŞATIYORLAR
TUSAŞ yerleşkesinde 23 Ekim 2024'te düzenlenen saldırının üzerinden bir yıl geçti. Makine mühendisi Zahide Güçlü Ekici, kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun, teknisyen Hasan Hüseyin Canbaz, güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ve taksi şoförü Murat Arslan'ın şehit olduğu saldırıda 22 kişi de yaralanmıştı. Şirket, şehitlerin anısını yaşatmak için özel bir anıt inşa etti.

DUYGUSAL ANILAR PAYLAŞILDI
Şehit makine mühendisi Zahide Güçlü Ekici'nin eşi Yalçın Ekici, "TUSAŞ çok kıymetli bir şirket bizim için. Bu olay bizim TUSAŞ'a bakış açımızı değiştirmiyor. Bizim tek istediğimiz onların anılması ve unutulmaması" dedi. Ekici, eşinin GÖKBEY helikopter projesinde önemli çalışmalar yaptığını ve kızları Ece'nin HÜRKUŞ pilotu olma hayali olduğunu belirtti.

KAHRAMANLIK HİKAYELERİ
Şehit Cengiz Coşkun'un eşi Aysan Coşkun, eşinin saldırı sırasında bir arkadaşını kurtardığını anlattı. Şehit teknisyen Hasan Hüseyin Canbaz'ın ağabeyi Ali Canbaz ise kardeşinin mesleğinden gurur duyduğunu ve ülke savunmasına katkıda bulunduğunun bilincinde olduğunu ifade etti. Şehit güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan'ın eşi Pınar Erdoğan da eşiyle gurur duyduğunu söyledi.
Bakmadan Geçme
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, Kıbrıs Türk halkının haklarını vurguladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetçilerin şehitler üzerinden siyaset yapmasını eleştirdi
Doğu Perinçek, İYİ Parti ve Zafer Partisi'ni şehitleri istismar etmekle suçladı
İzmir'de 15 Temmuz şehitleri anıldı: Vali Elban, bu millet kutsalları için canını feda eder dedi
15 Temmuz'da şehit olan polis memurunun anısına duygusal anma töreni
15 Temmuz şehitleri anısına boğazda tekne korteji düzenlendi
