Tuzla'da 2 bin yıllık tarih yeniden hayat buluyor
Tuzla'da 2 bin yıllık Antik Mendirek, yapılan çalışmalarla yeniden hayat buluyor. Belediye Başkanı Bingöl, bölgeyi kamusal kullanıma açacaklarını açıkladı.

İstanbul'un Tuzla ilçesinde, uzun yıllar atıl kalan Antik Mendirek ve çevresindeki çalışmalar hız kazanıyor. Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyerek, bu tarihi alanın yeniden kamusal kullanıma açılacağını duyurdu.

ANTİK MENDİREK'İN ÖNEMİ
Bingöl, Bizans dönemine kadar uzanan bu bölgenin, su altı kültür mirası açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Geçmişteki ihmal ve işgallerin son bulacağını belirten başkan, "Burayı öncelikle araç trafiğine kapatıyoruz. Tuzlalılara denize sıfır yeni bir yaşam alanı kazandıracağız" dedi.

GELECEĞE TAŞINAN TARİH
Bingöl, bölgedeki dalışlar sırasında 2 bin yıl öncesine ait amforaların bulunduğunu ifade ederek, "Bu benzersiz mirası koruyarak geleceğe taşımak bizim görevimiz" şeklinde konuştu. Tuzla Belediyesi'nin yürüttüğü peyzaj çalışmaları ile bu antik alan hem kültürel miras koridoru hem de bir yaşam alanı haline getirilecek.

Bakmadan Geçme
Tuzla'daki işçi konteynerlerinde çıkan yangın kontrol altına alındı
Tuzla Sanayi Sitesi'nde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alınıyor
Tuzla'daki işçi konteynerinde yangın kontrol altına alındı
Nuri Aslan'dan Tuzla'daki emsal transferleriyle ilgili çarpıcı açıklamalar
Hurşit Güneş'ten CHP'ye Özeleştiri Çağrısı
Ya rozet ya kelepçe… Haber Analiz…
