Gündem

Tuzla'da 3 bin metrekarelik ücretsiz otopark hizmete açıldı

Tuzla Belediyesi, İçmeler Mahallesi'nde 3 bin metrekarelik ücretsiz otopark açtı. 100 araç kapasiteli otopark, engelli ve motosiklet kullanıcılarına özel alanlar içeriyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Tuzla'da 3 bin metrekarelik ücretsiz otopark hizmete açıldı

Tuzla Belediyesi, İçmeler Mahallesi'nde 3 bin metrekarelik alana kurulan ve 100 araç kapasiteli yeni ücretsiz otoparkı hizmete açtı. Bu adım, ilçede yaşam kalitesini yükseltmek ve trafik düzenini iyileştirmek amacıyla atıldı. Otoparkın, bölgedeki park ihtiyacına önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

ÖZEL İHTİYAÇLARA YÖNELİK TASARIM

Belediyenin açıklamasına göre, otopark alanı çeşitli kullanıcı ihtiyaçlarına göre özel olarak planlandı. Alanda engelli araçları için ayrılmış park yerleri, motosiklet kullanıcıları için oluşturulmuş özel bölüm ve güvenliği artırmak amacıyla kapsamlı bir aydınlatma altyapısı bulunuyor. Ayrıca, trafik akışının düzenlenmesi için Ankara Caddesi üzerinde park yasağı uygulanacağı bildirildi.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, projenin ilçenin ulaşım düzenine doğrudan katkı sağlayacağını ifade etti. Bingöl, "Tuzla'da yaşam kalitesini artırmak için yatırımlarımıza devam ediyoruz. 3 bin metrekarelik, 100 araç kapasiteli yeni otoparkımız, bölgede uzun süredir devam eden park sorununa kalıcı bir çözüm olacak. Otopark içinde engelli ve motosiklet kullanıcılarına özel alanlar oluşturduk. Güvenliği artırmak için kapsamlı bir aydınlatma sistemi kurduk. Tuzla'yı daha erişilebilir ve daha yaşanabilir bir ilçe yapmak için çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

BEKLENEN FAYDALAR

Yeni otoparkın hizmete girmesiyle birlikte, bölgede hem park alanı kapasitesinin hem de trafik güvenliğinin belirgin şekilde iyileşmesi hedefleniyor. Bu proje, Tuzla'nın ulaşım altyapısına yapılan önemli bir yatırım olarak öne çıkıyor.

Bu Yazıyı Paylaş