Ukrayna, Danimarka'da silah fabrikası kuracak
Ukrayna şirketi Fire Point, Danimarka'nın Vojens kentinde, F-16 üssünün de bulunduğu bölgede silah fabrikası kuracak. Danimarka Savunma Bakanı Troels Lud Poulsen, Kremlin'in bu gelişmeye 'sabotaj ve casusluk' ile yanıt verebileceğini söyledi.

Ukrayna şirketi Fire Point, Danimarka'da silah fabrikası açacak. Danimarka Savunma Bakanı Troels Lud Poulsen'in açıklamasına göre, fabrika, F-16 savaş uçaklarının da konuşlu olduğu Vojens kentinde kurulacak.
NATO ÜLKESİNDE İLK
Bu gelişme, bir Ukrayna savunma şirketinin faaliyetlerini bir NATO ülkesine taşıdığı ilk örnek olarak kayıtlara geçti. Poulsen, bu girişimin Ukrayna'nın güvenlik mücadelesine bir yardım eli olduğunu vurguladı. Fire Point'in ürettiği savaş uçağı drone'ları ve seyir füzeleri arasında 1.150 kg savaş başlığı olan Flamingo FP-5 füzesi de bulunuyor. Danimarka'daki fabrika, ağırlıklı olarak füze yakıtı üretecek ve aralık ayına kadar faaliyete geçmesi bekleniyor.
RUSYA'DAN TEHDİT
Danimarka Savunma Bakanı Poulsen, Kuzey ve Baltık ülkeleri liderleri toplantısında bu işbirliğini duyurdu. Toplantıda Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de hazır bulundu. Poulsen, Kremlin'in bu hamleye sabotaj ve casusluk faaliyetleriyle karşılık verebileceğini belirterek, tehdidin arttığını kabul etti. Ukrayna, Rusya ile devam eden savaş nedeniyle artan savunma ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Temmuz ayında Kiev, altı ay içinde ekipman ihtiyacının yüzde 50'sini karşılamayı hedefleyen yerli silah üretimini artırma planını açıklamıştı.
Bakmadan Geçme
Zelenskiy, Rusya'nın hava saldırılarını açıkladı
Bakan Işıkhan: Türkiye, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü destekliyor
Rusya, ABD'nin katkısıyla Ukrayna görüşmelerinin yeniden başlamasını bekliyor
Ukrayna büyükelçisi: Türk gemileri hedefimiz değil
Avrupa'da Lüks Araç Öfkesi: 3 Milyon Dolarlık Koenigsegg Sokağın Hedefi Oldu!
Zelenskiy, Erdoğan'a bağımsızlık mesajı için teşekkür etti
