Ülker'de satış başkan yardımcılığına Kayhan Zenginoğlu atandı
Ülker, Satış Başkan Yardımcılığı görevine Kayhan Zenginoğlu'nu atadı. Zenginoğlu, ocak ayı sonunda görevi Ahmet Şenel'den devralacak ve doğrudan CEO Özgür Kölükfakı'ya raporlayacak.

Ülker'de satış organizasyonunda önemli bir görev değişikliği yaşandı. Şirketin Satış Başkan Yardımcılığı görevine Kayhan Zenginoğlu getirildi. Şu anda bu görevi yürüten Ahmet Şenel ile Zenginoğlu, görev devri sürecinde birlikte çalışacak. Oryantasyon sürecinin ardından ocak ayı sonunda Şenel, görevini Zenginoğlu'na devredecek. Zenginoğlu, şirketin satış süreçlerinden sorumlu olacak ve doğrudan Ülker CEO'su Özgür Kölükfakı'ya raporlayacak.
CEO KÖLÜKFAKI'DAN AÇIKLAMA
Ülker CEO'su Özgür Kölükfakı, görev değişimiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, Kayhan Zenginoğlu'nun 33 yıllık kariyeri boyunca Türkiye'de ve yurt dışında önemli görevlerde bulunduğunu belirtti. Kölükfakı, Zenginoğlu'nun şirketin satış stratejilerini yeni yaklaşımlarla şekillendirip sahada etkin şekilde hayata geçirilmesine liderlik edeceğini ifade etti. Ayrıca, Zenginoğlu'nun deneyimli satış ekibinin teknolojinin sunduğu fırsatlarla yeni yetkinlikler kazanmasını ve müşteri odaklı yaklaşımın sahada daha da güçlenmesini sağlayacağını vurguladı. Kölükfakı, Zenginoğlu'nun satışta global bilgi birikimi ve yönetim tecrübesinin şirkete değer katacağına inandığını söyledi ve 31 yıl boyunca Ülker'e katkı sunan Ahmet Şenel'e teşekkür edip başarılar diledi.
ZENGİNOĞLU'NUN HEDEFLERİ VE KARİYERİ
Yeni göreviyle ilgili görüşlerini paylaşan Kayhan Zenginoğlu, Ülker gibi köklü ve yenilikçi bir şirkete katılmaktan mutluluk, heyecan ve onur duyduğunu belirtti. Zenginoğlu, Ülker'in global vizyonu doğrultusunda satış organizasyonunun etki alanını daha da genişletmek ve sahadaki uygulamalarla fark yaratmak için ekip arkadaşlarıyla çalışmaya sabırsızlandığını ifade etti. Zenginoğlu, kariyeri boyunca farklı ürün kategorilerinde ve satış kanallarında görev aldı. Unilever'de 33 yılı aşkın süre çalışan Zenginoğlu, son olarak The Magnum Ice Cream Company Pakistan Genel Müdürü ve Global Dondurma Ev Dışı Tüketimi Transformasyon Lideri olarak görev yaptı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan Zenginoğlu, kariyerine 1993'te Unilever'de Piyasa Analisti olarak başladı ve çeşitli kritik roller üstlendi. 2019-2024 arasında Algida bünyesinde Müşteri İş Geliştirme & Stratejik Planlama Direktörü olarak çalıştı, ardından Pakistan'a atanarak marka dönüşümü ve sürdürülebilir büyümede önemli rol oynadı.
Bakmadan Geçme
Ülker, 2026 yılının ilk yarısındaki cirosunu açıkladı
Uşakspor'da bayrak değişimi: Şeyda Akyıldız dönemi başladı, kaleci Mert yuvadan uçtu
Ülker'den 2026 ilk çeyrek bilançosu: Ciroda 33,9 milyar TL'lik performans
Türk Hava Yolları'nda devir teslim: Murat Şeker Yönetim Kurulu Başkanı, Ahmet Olmuştur Genel Müdür oldu
