Spor

Uludağ Ultra Trail'de 2 bin 853 sporcu parkurlarda ter döküyor

Uludağ Ultra Trail, 23 ülkeden 2 bin 853 sporcunun katılımıyla başladı. Zorlu parkurlarda mücadele eden sporcular, doğanın keyfini çıkarıyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Uludağ Ultra Trail'de 2 bin 853 sporcu parkurlarda ter döküyor

Uludağ Ultra Trail, bu yıl 9'uncu kez düzenleniyor ve etkinlikte 23 ülkeden toplam 2 bin 853 sporcu mücadele ediyor. Katılımcılar, zorlu parkurlarda yarışmak için sabah saatlerinden itibaren 6000 Meydan'dan start aldı.

Uludağ Ultra Trail\

YARIŞLARIN BAŞLANGICI

Bu yılki organizasyonda, 70K, 42K, 30K, 16K ve 6K parkurlarında koşulacak. İlk olarak 70K parkuru saat 06.00’da, ardından 42K, 30K ve 16K parkurları sırasıyla start aldı. Her bir parkurun başlangıç ve bitiş noktası 6000 Meydan olarak belirlenmiş. Etkinlik, yerel ve uluslararası birçok sporcuyu bir araya getirirken, katılımın yüksek olması dikkat çekiyor.

Uludağ Ultra Trail\

SPORUN VE DOĞANIN BAŞKENTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Uludağ Alan Başkanı Candemir Zoroğlu, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, Uludağ'ın spor ve doğa için önemli bir merkez olduğunu vurguladı. Zoroğlu, katılımcıların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını ve Uludağ'ın gelecekte de bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, etkinlikler ile birlikte Uludağ'ın sadece koşu değil, bisiklet, tenis ve yüzme gibi birçok spor dalında da bir merkez olacağını ifade etti.

Uludağ Ultra Trail\Uludağ Ultra Trail\Uludağ Ultra Trail\Uludağ Ultra Trail\

Bu Yazıyı Paylaş