Ümit Özdağ, 200 TL ile neler alınamayacağını açıkladı
Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Özdağ, "zengin" ve "vatandaş" arasındaki makasın açıldığına dikkat çekti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye’deki ekonomik uçurumu ve vatandaşın günden güne eriyen alım gücünü çarpıcı bir örnekle gündeme taşıdı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Özdağ, "zengin" ve "vatandaş" arasındaki makasın açıldığına dikkat çekti.
"Zenginin Vergisi Siliniyor, Vatandaşın Cebindeki 200 TL Yetmiyor"
Özdağ, sermaye sahiplerine sağlanan muafiyetler ile dar gelirli vatandaşın market sepetindeki gerçekliği kıyasladı. İhale alan ve faiz geliri elde eden kesimlerin vergi yükünden muaf tutulduğunu savunan Özdağ, halkın temel gıda maddelerine erişiminin imkansız hale geldiğini vurguladı.

Ümit Özdağ’ın gündem yaratan o paylaşımı:
"Zengin; ihale alıyor, faiz geliri elde ediyor, kur korumalı mevduattan elde ettiği faizin vergisini ödemiyor, ödemesi gereken vergisi siliniyor… Sen, vatandaş, 200 lirayla markete gittiğinde: Dört elma, iki maydanoz ve artan 22,5 TL ile bir simit bile alamıyorsun."
Zafer Partisi lideri, özellikle Kur Korumalı Mevduat (KKM) ve vergi afları üzerinden "sınıfsal bir adaletsizlik" tablosu çizdi. Özdağ'ın bu çıkışı, sosyal medyada kısa sürede binlerce etkileşim alarak hayat pahalılığı tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Bakmadan Geçme
Ümit Özdağ, Turgutlu'daki saldırıda yaralanan öğrenciyi ziyaret etti
Özdağ: Namussuzlar için cennet, namuslular için cehennem yapandan hesap sorulacak
Ümit Özdağ: Netanyahu'yu sandığa gömmek İsrail halkının görevi
Özdağ: Esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor
Özdağ: Türk askerini Suudi Arabistan için riske atmaya 'hayır
Özdağ: Fidan savaş bakanlığı adını istiyor
