Siyaset
Yayınlanma : 16 Haziran 2026 20:00

Ümit Özdağ'dan açlık grevindeki öğretmenlere destek ziyareti

Ümit Özdağ'dan açlık grevindeki öğretmenlere destek ziyareti
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara'da hak aramak amacıyla açlık grevi başlatan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerini ve mülakat mağduru öğretmenleri ziyaret etti.

Sendika genel merkezinde gerçekleşen ziyarette Özdağ, öğretmenlerin mücadelesine destek verirken, eylemler sırasında yaşanan polis müdahalesine ve hükümetin eğitim politikalarına sert tepki gösterdi.

Kendisinin de eski bir öğretim üyesi olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Özdağ, eğitimin ve öğretmenlerin sistematik bir şekilde değersizleştirildiğini savundu.

"Eğitimsizliğin ve Cehaletin Övüldüğü Bir Dönemden Geçiyoruz"

Mevcut yönetim anlayışının bilime ve bilgiye mesafeli olduğunu ileri süren Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Öyle bir dönemden geçiyoruz ki eğitimin değil eğitimsizliğin, seçkinliğin değil vasatlığın, bilginin değil cehaletin ön plana çıkarıldığı, övüldüğü, pohpohlandığı ve desteklendiği bir dönem bu. Hatırlayacaksınız; cahilleri sevdiğini söyleyen bir öğretim üyesi ödüllendirilerek terfi ettirilmişti. Böyle bir zihniyet hâkim olunca eğitimin çökmesi, öğretmenlerin ekonomik olarak baskı altına alınması ve atanamaması ne yazık ki günlük yaşamın bir parçası hâline geliyor."

Cumhuriyet'in öğretmenlerin omuzlarında yükseldiğini belirten Özdağ, on binlerce genç öğretmen adayının atanamadığına, atananların ise geçim sıkıntısı çektiğine ve öğretmenler arasında yaratılan kademelendirmelerin anlamsız mali ayrıcalıklar doğurduğuna dikkat çekti. Özdağ, bu sorunların ancak "yetişmiş, aydın yurttaş istemeyen bu sistemin değişmesiyle" kökten çözülebileceğini vurguladı.

"Süngüyle Her Şey Yapılır Ama Üzerinde Oturulamaz"

Demokratik haklarını arayan öğretmenlerin emniyet güçleriyle karşı karşıya getirilmesini sert bir dille eleştiren Zafer Partisi Lideri, Napolyon’un ünlü bir sözüne atıfta bulunarak hükümete seslendi:

"Anayasayı çiğnemiyorlar:" "İnsanlar yasa dışı, anayasayı çiğnemiyorlar; barış içerisinde demokratik haklarını savunuyorlarsa neden onları polisle karşı karşıya bırakıyorsunuz?"

"Polisi de öğretmen yetiştiriyor:" "Öğretmenler, polisin de öğretmenidir. Onları da öğretmenler yetiştiriyor."

Hükümete Napolyon göndermesi: "Bu ülkeyi yönetenler bir şeyi unutmasınlar. Napolyon'un bir sözü var: 'Süngü ile her şeyi yapabilirsiniz, ama üzerinde oturamazsınız.' Sizin yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz."

İçişleri Bakanı'na Tepki: "Ayıp Değil Mi?"

Özdağ’ın açıklamalarının ardından, kızı mülakat mağduru olan ve eylem alanında bulunan bir anne söz alarak polisin sert müdahalesine isyan etti. Gözyaşlarıyla yaşadıklarını anlatan acılı anne, "Çocuklarımızı vatana millete hayırlı olsun diye büyüttük. Küçük çocuklarımız, torunlarımız vardı; onlara biber gazı sıktılar. Yerlerde sürüklendik. Biz bunu hak etmedik" diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu sözler üzerine İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’ye doğrudan seslenen Ümit Özdağ, "İçişleri Bakanı, duyuyor musunuz? Burada bir büyükanne var. Torunu için buraya gelmiş. Torununun yerlerde sürüklendiğini söylüyor. Ayıp değil mi?" diyerek tepkisini ortaya koydu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.