Asayiş

Ümitcan Uygun, Aleyna Çakır davasında 4 yıl hapis cezası aldı

Ümitcan Uygun, Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in ölümüne ilişkin davada 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ailesi adaletin yerini bulmasını istiyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Ümitcan Uygun, Aleyna Çakır davasında 4 yıl hapis cezası aldı

Ankara'da, ‘Aleyna Çakır’ olarak bilinen Sema Esen’in ölümüne ilişkin yargılanan Ümitcan Uygun’a, ‘İntihara teşvik etmek ve intihar kararını kuvvetlendirme’ suçundan 4 yıl hapis cezası verildi.

Ümitcan Uygun, Aleyna Çakır davasında 4 yıl hapis cezası aldı 1

Olayın detayları

Sema Esen, 3 Haziran 2020 tarihinde Keçiören'deki evinde boynunda iple ölü bulunmuştu. Ümitcan Uygun’un, Esen’e şiddet uyguladığına dair görüntüler ise ölümünden hemen sonra sosyal medyada yayımlanmıştı. Uygun, olay sonrası polis tarafından gözaltına alındı ancak ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Esen’in ölümünden sorumlu tutarak Uygun hakkında dava açtı.

Mahkeme süreci

Ankara 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, başka bir davadan hükümlü olan Ümitcan Uygun, Sema Esen’in ailesi ve avukatları katıldı. Esen’in ailesi, adaletin yerini bulmasını istedi. Mahkeme, Uygun’a ‘İntihara teşvik etmek ve intihar kararını kuvvetlendirme’ suçundan 4 yıl hapis cezası verirken, ‘Eziyet etme’ suçundan beraat kararı aldı.

Bu Yazıyı Paylaş