Gündem

Ümraniye Belediye Başkanının "Tehdit Edildim" İddiası Gündem Yarattı!

İstanbul Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın katıldığı bir açık hava etkinliğinde sarf ettiği ileri sürülen sözler, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Ümraniye Belediye Başkanının "Tehdit Edildim" İddiası Gündem Yarattı!

Yazar Betül Azra tarafından paylaşılan iddialara göre, ilçede kurulan bir semt pazarı üzerinden başlayan tartışmalar terör örgütü tehdidi iddialarına kadar uzandı.

"Vatandaş Soruyor Başkan Cevaplıyor" Etkinliğinde Dikkat Çeken İfadeler

Paylaşılan detaylara göre olay, Ümraniye Belediyesi tarafından bir parkta düzenlenen "Vatandaş Soruyor Başkan Cevaplıyor" etkinliği sırasında gerçekleşti. Etkinlikte bir vatandaşın, evinin yakınında kurulan "Cumartesi Pazarı"nın kaldırılması yönündeki talebini iletmesi üzerine Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

Yazar Betül Azra, Ümraniye Belediye Başkanı'nın pazar tartışmasına ilişkin olarak, "Halk benim arkamda durmadı, Digorlulara yenildik" ifadesini kullandığını öne sürdü.

"Kandil’den Tehdit Edildim" İddiası

Haber konusu olan paylaşımın en dikkat çekici kısmını ise Belediye Başkanı'nın terör örgütü tarafından tehdit edildiğine yönelik beyanları oluşturdu. İddiaya göre İsmet Yıldırım, ilçeye kapalı pazar yeri kazandırma çalışmaları nedeniyle Kandil’den, PKK mensubu bir kadın terörist tarafından tehdit edildiğini dile getirdi.

Sosyal Medyadan Kamuoyuna Sorular

Söz konusu açıklamaları sosyal medya hesabına taşıyan Betül Azra, yaşanan bu gelişmenin ardından AK Parti kurmaylarına ve yetkililerine yönelik birtakım sorular yöneltti. Paylaşımda, yerel bir idari konu olan semt pazarının terör örgütü unsurlarıyla anılmasının soru işaretleri doğurduğu ifade edilerek şu sorulara yer verildi:

Ümraniye’deki Cumartesi Pazarı iddia edildiği gibi belirli yapıların tekelinde midir?

Bir belediye başkanının pazar mevzusunda bile terör örgütü tarafından açıkça tehdit edildiğini beyan etmesi karşısında yetkililerin açıklaması ne olacaktır?

Belediye başkanlarını dahi tehdit edebilen bu yapıların pazar alanlarına kadar sızmasına zemin hazırlayanlar kimlerdir?

Konuya ilişkin olarak Ümraniye Belediyesi'nden veya AK Parti kanadından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kamuoyu, iddiaların merkezindeki pazar alanına ve tehdit beyanlarına yönelik resmi bir bilgilendirme yapılmasını bekliyor.

Bu Yazıyı Paylaş