Umutlar yeşerdi: Kayıp Aybüke 2 kilometre ötede sağ salim bulundu
Yozgat'ta kaybolan 3 yaşındaki Aybüke, 2026'da 28 Mayıs akşamından beri süren arama çalışmaları sonrası 2 km mesafede sağ bulundu.

Yozgat'ın Çayıralan ilçesi Söbeçimen köyü Alamettin Yaylası'nda 28 Mayıs 2026 Perşembe akşamı kaybolan 3 yaşındaki Aybüke'nin bulunmasıyla yüreklere su serpildi. Gece boyunca süren hummalı arama kurtarma çalışmaları, sabahın ilk ışıklarıyla meyvesini verdi.

UMUTSUZLUK SONA ERDİ: SAĞ SALİM KURTULDU
Valilikten yapılan açıklamaya göre, küçük Aybüke, kaybolduğu noktadan yaklaşık 2 kilometre mesafede, sabah saat 06.00 sularında sağ olarak bulundu. Genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Aybüke'nin ailesi ve yakınları derin bir oh çekerken, tüm bölgeye geçmiş olsun dilekleri iletildi.

GÖNÜLLER DE BİRLEŞTİ: KİMLER SAHİP ÇIKTI?
Bu zorlu süreçte Jandarma, AFAD, Orman İşletme, Sağlık ekipleri, Türk Telekom ve Kızılay personeli başta olmak üzere sayısız kurum ve sivil toplum kuruluşu (STK) ile gönüllü vatandaşlar seferber oldu. Anda, Gökbörü, İHH ve Turkuaz gibi ekiplerin de destek verdiği arama kurtarma faaliyetlerinde, gösterilen özveri ve işbirliği takdire şayan bulundu. Bu büyük dayanışma örneği, kaybedilen bir canı geri kazanmanın sevincini daha da anlamlı kıldı.

Bakmadan Geçme
Ormanda kaybolan kişi termal kamera ile bulundu
Optimus Prime gemisi, KKTC'deki arama görevini tamamladı
Maltepe'de bina çökmesi: 2 ölü, 3 kayıp
Maltepe'de çöken binada 3 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor
Silivri'de batan gemideki 9 mürettebat aranıyor
Boston'a giden uçakla irtibat kesildi, arama çalışmaları başlatıldı
