Umutları yıkan son: Milli sporcu Sevdenur Gülçiçek, kansere üçüncü kez yenildi
Samsunlu milli sporcu Sevdenur Gülçiçek, daha önce iki kez yendiği kansere üçüncü kez yakalandı ve 22 yaşında hayatını kaybetti. Genç sporcunun mücadelesi ve kaybı spor camiasını yasa boğdu.

Samsun'da yaşayan ve daha önce iki kez yendiği kansere karşı verdiği mücadeleyi kaybeden milli sporcu Sevdenur Gülçiçek'in (22) hayatını kaybetmesi sevenlerini yasa boğdu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan Gülçiçek'in spor kariyeri ve kanserle olan savaşı yürek burktu.

KANSERLE İLK KARŞILAŞMA VE MÜCADELE
Sevdenur Gülçiçek'in kanserle mücadelesi 2012 yılında başladı. Bel ağrısı şikayetiyle hastaneye giden genç sporcuda, kaburga kemiğine yakın 9 santimetreye 4,5 santimetre boyutunda bir tümör tespit edildi. Yaklaşık 10 saat süren zorlu bir ameliyatın ardından 9'uncu kaburga kemiği alınan Gülçiçek, bir yıl süren tedavinin ardından hastalığı ilk kez yenmeyi başardı.

İKİNCİ KEZ YENDİ, MİLLİ FORMAYI GİYDİ
Ancak kader Sevdenur'un yakasını bırakmadı. 2016 yılında yapılan rutin kontrollerde akciğerinde yumuşak doku tümörü olduğu anlaşıldı. İstanbul'da devam eden tedavi sürecinde kök hücre nakli yapılan Gülçiçek, iki yıl süren bir mücadelenin sonunda kanseri ikinci kez yenmeyi başardı. Sağlığına kavuşan Sevdenur, beyzbol ve softbol ile tanıştı ve bu alanlarda Türkiye şampiyonlukları elde etti. 2019 yılında Hırvatistan'da düzenlenen U-16 Avrupa Şampiyonası'nda milli takım formasıyla 6 maçta görev aldı.
ÜÇÜNCÜ KEZ HASTALIĞA YAKALANDI VE KAYBETTİ
Ne yazık ki üçüncü kez kanser teşhisi konulan Sevdenur Gülçiçek, bir süredir devam eden tedavi sürecine daha fazla direnemedi ve hayatını kaybetti. Türkiye Ragbi Federasyonu, milli sporcunun vefatıyla ilgili derin üzüntüsünü dile getiren bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Milli sporcumuz Sevdenur Gülçiçek’in, bir süredir mücadele ettiği kansere yenik düşerek hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ülkemizi temsil eden kıymetli sporcumuzun azmi, mücadelesi ve karakteri her zaman hatırlanacaktır. Sevdenur’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve tüm spor camiamıza sabır ve başsağlığı diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Bakmadan Geçme
Hunter Biden'dan acı haber: Joe Biden'ın kanseri vücuduna yayıldı
Kanser geçmişi olan hastanın kalbindeki kitle, çığır açan yöntemle başarıyla çıkarıldı
Kansere Karşı Türk Bilim İnsanlarından Q1 Başarısı: İsmail Türk'ün Umut Hikâyesi Literatürde!
Uzmanlardan erkeklere yönelik kanser uyarısı: Prostat ve mesane kanseri riski artıyor
İstanbul'da kanserle mücadelede uluslararası iş birliği için buluşma gerçekleşti
Cilt Kanserine Karşı Uyarı: Küçük Değişiklikleri Göz Ardı Etmeyin
