Üniversiteli, otobüste 'ters baktınız' diyerek 2 kişinin boynuna bıçak dayadı ve tutuklandı
Samsun'da, otobüste kendisine ters baktığını iddia eden üniversiteli Burak Öçel, 2 kişinin boynuna bıçak dayayarak tutuklandı; geçmiş suç kayıtları nedeniyle adli kontrol kararı çıktı.

Samsun'un Atakum ilçesinde, belediye otobüsünde kendisine ters baktığını iddia ettiği iki kişinin boğazına bıçak dayayan 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Burak Öçel, tutuklanarak adalet önüne çıkarıldı. Olay, 15 Ocak saat 19.00 sıralarında Denizevleri Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi ve toplu taşıma güvenliğini sorgulatan bir şiddet eylemi olarak kayıtlara geçti.

OTOBÜSTE ANİDEN PATLAYAN ŞİDDET
Olay anında, OMÜ Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü 2. sınıf öğrencisi Burak Öçel, otobüste bulunan Umut K. (18) ve Kaan K.'ye (18) yan baktıklarını öne sürerek bıçak çekti. Bıçağı tartıştığı kişilerin boynuna dayayan Öçel, bir süre sonra ilk durakta inerek olay yerinden uzaklaştı. Mağdurlar ise otobüsten inip polis merkezine giderek şikayette bulundu, bu başvuru üzerine polis hemen soruşturma başlattı.
GÜVENLİK KAMERALARI ŞÜPHELİYİ ORTAYA ÇIKARDI
Polis, olaya ilişkin yürüttüğü çalışmalarda güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüpheliyi tespit etti. Suç aletiyle birlikte yakalanan Burak Öçel, emniyete götürüldü ve ifadesinde, kız arkadaşıyla tartıştığı için sinirli olduğunu, mağdurların kendisine ters baktığını, olayın bu nedenle yaşandığını ve pişman olduğunu belirtti. Bu ifade, olayın arka planına dair ipuçları sunarken, şiddetin önlenebilir nedenlerini de gözler önüne serdi.
GEÇMİŞ SUÇ KAYITLARI TUTUKLAMAYA YOL AÇTI
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı. Öçel'in daha önce 3 suç kaydı bulunduğu ve Isparta'da benzer bir suç işleyip cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildiği öğrenildi. Bu bilgiler, olayın tekrarlayan bir şiddet eğiliminin parçası olabileceğini düşündürürken, adli sistemin takibinin önemini vurguladı.
