Gündem

Uraloğlu açıkladı: Türkiye deniz turizminde rekor kırdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılının Ağustos ayında Türkiye'nin deniz turizminde rekor kırdığını açıkladı. 203 gemi ve 357 bin 646 yolcu ile Ağustos ayı, yılın en yoğun kruvaziyer turizm ayı oldu.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Uraloğlu açıkladı: Türkiye deniz turizminde rekor kırdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin deniz turizmindeki başarısını kamuoyuyla paylaştı. Bakan, Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün 2025 yılı Ağustos ayı kruvaziyer verilerini değerlendirerek, Ağustos ayının yılın zirvesi olduğunu duyurdu. 203 gemiyle yılın en fazla seferi bu ayda yapılırken, 357 bin 646 yolcuyla da Ağustos ayları içerisinde en yüksek yolcu sayısına ulaşarak rekor kırıldı. Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarıyla Türkiye'nin deniz turizmindeki yükselişi bir kez daha gözler önüne serildi.

AĞUSTOS AYINDA REKOR KırILDI

2025 Ağustos ayında limanlara gelen kruvaziyer gemilerinin sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,3 artarak 203'e ulaştı. Bu rakam, Ağustos ayını yılın en fazla kruvaziyer gemisinin geldiği ay konumuna getirdi. Ocak-Ağustos döneminde ise limanlara gelen kruvaziyer gemi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,6 artışla 878 olarak gerçekleşti. Ağustos ayında limanlara gelen yolcu sayısı ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,8 artışla 357 bin 646 yolcuya ulaştı. Ocak-Ağustos döneminde ise kruvaziyer yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,4 artışla 1 milyon 416 bin 398 yolcuya ulaştı.

KUŞADASI LİMANI ÖN PLANDA

Ağustos ayında Kuşadası Limanı'na 84 kruvaziyer gemisi ve 162 bin 316 yolcu, İstanbul limanlarına 41 kruvaziyer gemisi ve 109 bin 453 yolcu, Bodrum Limanı'na 22 kruvaziyer gemisi ve 27 bin 575 yolcu geldi. Diğer limanlara ise 56 gemi ve 58 bin 302 yolcu ulaştı. 8 aylık verilere göre, 2025 yılı Ocak-Ağustos döneminde Kuşadası limanı 400 kruvaziyer gemisi ile en fazla kruvaziyer gemisinin uğrak yaptığı liman oldu. Kuşadası Limanı'nı, 168 kruvaziyer gemi ile İstanbul limanları ve 76 kruvaziyer gemiyle Bodrum Limanı takip etti. Yolcu sayısında da sıralama aynı şekilde devam etti. Kuşadası Limanı, 679 bin 246 yolcu ile en fazla kruvaziyer yolcuya ev sahipliği yaptı.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş