Uraloğlu Elazığ'da yeni kavşağı açtı: 480 milyon lira tasarruf sağlanacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Elazığ'da yeni nesil Hazardağlı Kavşağı'nın açılışını gerçekleştirdi. Kavşak, yıllık 480 milyon lira tasarruf sağlayacak ve trafik akışını önemli ölçüde iyileştirecek.

ELAZIĞ'A YENİ ULAŞIM YATIRIMLARI
2002 yılında 33 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 367 kilometreye çıkardıklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, "Hiç bitümlü sıcak karışım (BSK) kaplamalı yolu yoktu, 208 kilometre BSK kaplamalı yol ile Elazığlıları yollarda güven ve konforla tanıştırdık. Elazığ'ımızı, Bingöl-Erzurum'a, Diyarbakır-Mardin'e, Malatya-Adıyaman'a ve esasında bütün Türkiye'ye bölünmüş yollarla bağladık. Yeniden inşa ettiğimiz Kömürhan Köprüsü'nün devamında bağlantı tünelleriyle birlikte Elazığ üzerinden Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle entegre ettik." dedi. Elazığ'da Güney Çevre Yolu'nun hizmete açılmasıyla şehrin Bingöl, Diyarbakır, Muş, Malatya ile bağlantısının güçlendiğini ve şehirler arası trafikte konforlu, güvenli ve transit akışı sağladıklarını da sözlerine ekledi.
HAZARDAĞLI KAVŞAĞI'NIN ÖZELLİKLERİ
Elazığ-Keban, Elazığ-Maden, Elazığ-Bingöl ayrımı-Tunceli yolu, Baskil geçişi, havalimanı yolu gibi önemli kara yolu projelerinin tamamlandığını belirten Bakan, bu yılın başında Harput'un tarihi ve kültürel dokusuna yakışır şekilde Elazığ-Harput İl Yolu'nu hizmete açarak bu güzergahta seyahat süresini 30 dakikadan 8 dakikaya düşürdüklerini anlattı. Şu anda Elazığ Güney Çevre Yolu ile Elazığ-Malatya devlet yolu BSK onarım işleri, Elazığ-Malatya-Darende yolu kavşak işleri ve Elazığ-Malatya ayrımı-Baskil yolu gibi 9 kara yolu projesinin çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi. Hazardağlı Yeni Nesil Kavşağı'nın, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Elazığ Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirildiğini ve modern ulaşım anlayışının bir göstergesi olduğunu vurguladı. Ana yolu 1200 metre, bağlantı kollarıyla toplam 5 bin 492 metre uzunluğa sahip olan kavşağın, akıllı trafik yönetim sistemleri ve çağdaş yol tasarımıyla donatıldığını ve sadece 45 günde tamamlandığını belirtti.
KAVŞAĞIN EKONOMİK VE ÇEVRECİ YÖNÜ
Bakan Uraloğlu, tretuvarlar, yol çizgileri, aydınlatmalar ve bordür boyama çalışmalarının eksiksiz yapıldığını, kavşaktaki trafik sorununa son verildiğini ve bekleme süresinin 28 saniyeye indirildiğini söyledi. Yıllık 480 milyon lira tasarruf sağlanacağını (zamandan 474 milyon lira, akaryakıttan 6 milyon lira) ve karbon emisyonunun 376 ton azaltılacağını vurguladı. Projenin şehrin trafiğine nefes aldırarak modern ve konforlu bir geleceğe adım atılmasını sağlayacağını, Elazığ'ın ekonomik büyümesine ve turizm potansiyelinin artmasına da katkı sunacağını dile getirdi. Elazığ Havalimanı'nın yenilenerek yolcu kapasitesinin yılda 2,5 milyon kişiye çıkarıldığını ve geniş gövdeli uçakların inişine uygun hale getirildiğini de hatırlattı. 2024'te 968 bin 140 yolcuya, bu yılın ilk 8 ayında ise 721 binin üzerinde yolcuya hizmet verildiğini belirtti. Konuşmasına, "Hiç şüpheniz olmasın ki geçmişten geleceğe uzanan çok daha güçlü ve gelişmiş bir Elazığ için çalışıyoruz." diyerek son verdi. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da törende konuşma yaptı. Açılış, dualarla gerçekleştirildi.
Bakmadan Geçme
Elazığ Valisi Hatipoğlu, cinayeti aydınlatma sözü verdi
Yeni yerleşim alanlarında 112 istasyonu olmadığı belirtildi
Romanya’dan Elazığ’a Ticaret Çıkarması: AB Fonları İş İnsanlarına Açılıyor
Türkiye'de Çok Nadir Görülüyordu: Elazığ'da Kameraya Kaydedildi
Gürsel Erol, Elazığlı maden işçilerine destek verdi
Elazığ'da tefecilik soruşturmasında 6 kişi tutuklandı
