Gündem

Üsküdar başkan vekili seçimi ertelendi

Üsküdar Belediyesi Başkan Vekilliği seçimi, gözaltındaki meclis üyelerinin oy kullanabilmesi için CHP ve Yeni Parti'nin boykotuyla ertelendi. Yeni seçim tarihi 8 Eylül 2026 olarak belirlendi.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Üsküdar başkan vekili seçimi ertelendi

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Üsküdar Belediyesi Başkan Vekilliği seçiminin ertelendiğini duyurdu. Sarı, gözaltındaki belediye meclis üyelerinin oy kullanabilmesi amacıyla bu kararı aldıklarını belirtti.

Meclis üyelerinin oy hakkı

Sarı, yaptığı açıklamada, “Gözaltında bulunan Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızın oy kullanabilmelerini teminen bugün yapılacak Üsküdar Belediyesi Başkan Vekilliği seçimine CHP ve Yeni Parti grubu olarak katılmama kararı almış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. Bu stratejiyle, toplantı yeter sayısına ulaşılamayacağı öngörüldü.

Seçim tarihi yeniden belirlendi

CHP ve Yeni Parti gruplarının katılmama kararı sonucunda, salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine Üsküdar Belediyesi Başkan Vekilliği seçimi 8 Eylül 2026 Salı gününe ertelendi. Bu erteleme, gözaltındaki üyelerin yasal haklarının korunması amacını taşıyor.

Bu Yazıyı Paylaş