YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Utku Çakırözer, Silivri Cezaevi'nde cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile bazı tutuklu CHP'li belediye başkanlarını ziyaret etti.
HUKUK KATLİAMI UYARISI
Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'deki demokrasi durumunun iyi olmadığını ve geriye gittiğini belirten Çakırözer, "Buradan bir kez daha, Silivri'nin kapısında hak, hukuk, adalet, çağrısında bulunuyoruz" dedi. İmamoğlu'nun 500 gündür tutuklu olduğunu vurgulayan Çakırözer, bu sürecin büyük bir hukuk katliamı olduğunu ifade etti.
TUTUKLULUK HAKKINDAKİ ENDİŞELER
Çakırözer, "19 Mart sivil darbesinden bu yana tam 500 gün geçti. İmamoğlu'nun savunma hakkı elinden alındı. Bu, adil yargılanma ilkesine aykırıdır" şeklinde konuştu. Ayrıca, Türkiye'de 28 tutuklu belediye başkanı bulunduğunu ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. 10 milyon seçmenin oylarıyla seçilmiş olan belediye başkanlarının özgürlüklerinden mahrum bırakıldığını belirtti. Çakırözer, Silivri Cezaevi'nde ayrıca gazetecilere yönelik haksız tutuklamalara da dikkat çekerek, "Merdan Yanardağ ve Ali Çağatay'ı da ziyaret ettim. İkisi de suçsuz yere tutuklu" dedi. Anayasa Mahkemesi kararlarının hiçe sayıldığını belirten Çakırözer, Türkiye'nin hukukun üstünlüğü ilkesinden sapmaması gerektiğini ifade etti.




