Üvey annenin ölümünde sanıklar suçlamaları reddetti
Antalya'da üvey annesini öldürdüğü iddia edilen Müjde Karamık ve erkek arkadaşı İsmail Keskin, ilk duruşmada suçlamaları reddetti. Sanıklar savunmalarında olayın farklı yönlerini anlatırken, mahkeme Adli Tıp'tan gelecek raporu bekliyor.

Antalya'da, evinde aldığı darbe sonucu hayatını kaybeden Fatmana Karamık'ın (70) ölümüne ilişkin tutuklu bulunan üvey kızı Müjde Karamık (45) ile erkek arkadaşı İsmail Keskin (54), ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık Karamık, "Tüm Türkiye'de anne katili olarak lanse edildim. Suçlamaları kabul etmiyorum" derken, Keskin de suçlamaları reddetti.

Olayın Gelişimi ve Soruşturma
Olay, 27 Aralık 2025'te Muratpaşa ilçesi Kızılsaray Mahallesi'ndeki bir apartmanın 5. katında meydana geldi. Müjde Karamık, erkek arkadaşı İsmail Keskin ile gittikleri evde üvey annesi Fatmana Karamık'ı salonda kanlar içinde bulduklarını polise bildirmişti. Sağlık ekibinin yaşamını yitirdiğini belirlediği Karamık'ın kafa kısmında darbe izi tespit edilmesi üzerine Cinayet Büro Amirliği çalışma başlattı. Apartman ve çevresindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, Müjde Karamık ve İsmail Keskin'i ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürdü. Karamık, üvey annesiyle hastaneye gitmek için sözleştiklerini, ancak eve geldiğinde kapının açılmaması üzerine yedek anahtarla girdiğini ve annesini yerde bulduğunu belirtti. Adliyeye sevk edilen iki sanık tutuklandı. Fatmana Karamık'ın, aynı zamanda Müjde Karamık'ın öz teyzesi olduğu da öğrenildi.

Sanıkların Savunmaları ve Tanık Beyanları
Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıklar 'Adam öldürme', 'Yağma' ve 'Azmettirme' suçlamalarıyla yargılanıyor. Müjde Karamık, savunmasında annesinin acısını yaşayamadığını ve 'anne katili' olarak gösterildiğini belirterek suçlamaları reddetti. Olay günü annesiyle biraz kavgalı olduğunu, gönlünü almak için yanına gittiğini, kapı açılmayınca yedek anahtarla girdiğini ve annesini yerde bulduğunu, sonrasını hatırlamadığını söyledi. İsmail Keskin'e altın verdiğini ve onun kuyumcuda bozdurduğunu, ilişkinin bittiğini ve Keskin'in kendisine baskı uyguladığını iddia etti. Keskin'in daha önce annesiyle ilgili olumsuz konuştuğunu ve olaydan önce ayakkabısında kahverengi lekeler gördüğünü öne sürdü. Karamık, annesiyle sosyal medyadaki bir videosu yüzünden küs olduğunu ve banka hesaplarını kullandığını belirtti. İsmail Keskin ise suçsuz olduğunu savunarak, ayakkabısında leke olmadığını, annesini şaka yollu öldürdüğünü söylemediğini ifade etti. Fatmana Karamık'ın işlerini hep kendisinin yaptığını ve Müjde ile 15 yıllık bir ilişkisi olduğunu söyledi. Keskin, Müjde'den aldığı altınları 2 farklı kuyumcuda bozdurduğunu ve toplam 804 bin TL değerinde altın sattığını belirtti. Duruşmada tanık olarak dinlenen Müjde Karamık'ın biyolojik babası Nadir Aydemir ise İsmail Keskin'in olaydan bir hafta önce titreyerek ve ayakta durmakta zorlanarak yanına geldiğini, kendisini 'Burak' olarak tanıdığını ve sürekli yalan söylediğini, kendisini de öldüreceğini düşündüğünü söyledi.
Duruşma Ertelendi
Mahkeme heyeti, Fatmana Karamık'ın ölüm günü ve saatinin kesinleşmesi için Adli Tıp Kurumu'na yazı gönderilmesine, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
