Asayiş

Valiliğin Uyarısına Rağmen Denize Girdiler: 1 Ölü, 2 Yaralı

Samsun’un Atakum ilçesinde, valiliğin olumsuz hava koşulları ve dalga yüksekliği nedeniyle yaptığı hayati uyarılara rağmen denize giren Suriye uyruklu akraba grubundan acı haber geldi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Valiliğin Uyarısına Rağmen Denize Girdiler: 1 Ölü, 2 Yaralı

Karadeniz'in azgın dalgalarına kapılan 3 kişiden biri hayatını kaybederken, 2 kişi ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Dalgalara Kapılıp Gözden Kayboldular

Olay, sabah saat 10.30 sıralarında Atakum ilçesi İncesu Yalı Mahallesi'nde, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu arkasındaki sahilde meydana geldi. Canik ilçesinde ikamet eden ve akraba oldukları öğrenilen Suriye uyruklu 4 kişi, serinlemek amacıyla denize girdi. Ancak Karadeniz'in kuvvetli dalgaları kısa sürede grubu içine çekti ve 3 kişi akıntıya kapılarak bir anda gözden kayboldu.

Hastanede Yapılan Müdahaleler Yetmedi

Çevredeki vatandaşların durumu fark edip ihbarda bulunması üzerine bölgeye hızla polis, sağlık ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşların da ekiplere destek verdiği yoğun arama çalışmaları sonucunda Mohammedi Omar Alsayed (41) ile Mohammed Omar Alsayed (43) denizden sağ çıkarılarak ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

Akıntı ve güçlü dalgaların kıyıya doğru sürüklediği 36 yaşındaki Ahmed Omar Alsayed ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hastanede tedavi altına alınan diğer iki kişinin tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi.

Valilik Saatler Öncesinden "Girmeyin" Demişti

Yaşanan bu trajik olayın ardında ise ihmal ve uyarıları dikkate almama çıktı. Samsun Valiliği’nin olaydan kısa bir süre önce Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'ndan aldığı verileri paylaşarak çok ciddi uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

Valilik açıklamasında, kent genelinde dalga yüksekliğinin 1,5 ila 2 metreye kadar çıkacağı, rüzgar hızının ise 15 ila 25 deniz miline ulaşmasının beklendiği belirtilerek vatandaşların kesinlikle denize girmemeleri gerektiği vurgulanmıştı. Yaşanan feci olayın ardından adli makamlarca geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Bu Yazıyı Paylaş