Van'da 'Akıllı Şehirler ve Tesis Yönetimi' vizyonu masaya yatırıldı
Van'da düzenlenen 'Akıllı Şehirler ve Tesis Yönetimi' programında, Türkiye Kentsel ve Tesis Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı, sektörün istihdam gücünü ve ekonomik hacmini açıkladı. Kadın istihdamının önemi de vurgulandı.

Van'da düzenlenen 'Akıllı Şehirler ve Tesis Yönetiminde gelecek Vizyonu' programında, tesis yönetim sektörünün Türkiye'deki durumu ve geleceği ele alındı.

TESİS YÖNETİM SEKTÖRÜNÜN GÜCÜ
Türkiye Kentsel ve Tesis Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı, sektörde yaklaşık 19,5 milyon toplu konut yaşam alanının profesyonel yönetim şirketlerince yönetildiğini ve bu alanda yaklaşık 2 milyon kişinin istihdam edildiğini belirtti. Sandalcı, sektörün yıllık hacminin 15 milyar dolara yaklaştığını da ekledi.

KADIN İSTİHDAMI VE SEKTÖREL GELİŞMELER
Programda konuşan Türkyon Yönetim Kurulu Başkanı Kübra Ulaş, kadın istihdamının önemine vurgu yaparak, sektörde kadınların daha fazla yer alması gerektiğini dile getirdi. Ulaş, Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği'nin kadın istihdamını desteklemeyi bir vizyon edindiğini söyledi. Ayrıca Sandalcı, sektörle ilgili kanun tasarısı çalışmalarının tamamlandığını ve mecliste görüşüleceğini bildirdi.

TEKNOLOJİ VE GELECEK VİZYONU
Sandalcı, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de üniversiteler aracılığıyla teknoloji hamleleri yapıldığını ifade etti. Van'da ikincisi düzenlenen bu programın, sektörün gelişimine katkı sağlaması hedefleniyor. Program, Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka Platformu Başkanı Levent Karadağ'ın sunumuyla devam etti.

