Vance: Trump, İran'la kapsamlı bir anlaşma peşinde
ABD Başkan Yardımcısı Vance, Trump'ın İran ile büyük bir anlaşma yapmak istediğini ve müzakerelerin devam ettiğini açıkladı.

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Başkan Donald Trump’ın İran ile kapsamlı bir anlaşma yapma isteğini ve müzakerelerin devam edeceğini duyurdu.
GEÇİCİ ATEŞKES SÜRÜYOR
Vance, Georgia eyaletinde katıldığı bir etkinlikte, ABD ile İran arasındaki diplomatik temaslarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşık bir haftadır yürürlükte olan geçici ateşkesin sürdüğünü belirten Vance, devam eden müzakerelerin bu ateşkesle bağlantılı daha geniş bir stratejinin parçası olduğuna dikkat çekti.
TRUMP'IN HEDEFİ KAPSAMLI ANLAŞMA
Vance, Trump'ın Tahran yönetimiyle dar çerçeveli değil, aksine kapsamlı bir anlaşma hedeflediğini ifade etti. İran'a sunulan teklifin oldukça net olduğunu savunan Vance, Tahran'ın normal bir ülke gibi davranması durumunda, Washington'un da ekonomik açıdan normal bir ülke statüsünde yaklaşacağını kaydetti. Nihai bir anlaşmaya varılamamasının nedeninin Trump'ın, İran'ın nükleer silah bulundurmamasını garanti altına alan bir mutabakat istemesi olduğunu aktardı.
Bakmadan Geçme
Trump, İran ile ilgili önemli kararlar almayı planlıyor
Trump, Rusya ve İran'a yönelik yaptırım yasasını onayladı
Trump, İran ile savaşın sonuna yaklaşıldığını söyledi
Trump, ara seçimlerden sonra İran savaşının sona ereceğini öngördü
Trump, İran savaşının ara seçimlerden sonra biteceğini duyurdu
Trump, Putin ile görüştü ve İsrail yerleşimleri hakkında bilgi verdi
