Vietnam'da yıkıcı sel faciası: 68 can kaybı ve 340 milyon dolarlık yıkım şoku
Vietnam'da meydana gelen şiddetli sel felaketinde 68 kişi hayatını kaybetti, 340 milyon dolarlık maddi hasar oluştu. Hue kentinde yaşanan yıkım nedeniyle normalleşme süreci zaman alacak.

Vietnam, son dönemlerin en yıkıcı sel felaketiyle sarsıldı. Bu trajik olayda yaklaşık 68 kişi hayatını kaybederken, ülke genelinde 340 milyon dolar civarında maddi hasar meydana geldi.
FELAKETİN BOYUTLARI ORTAYA ÇIKIYOR
Yetkililer, selin özellikle Hue kentinde ciddi hasarlara yol açtığını bildirdi. Su seviyeleri yavaş yavaş düşmeye başlasa da, bazı bölgelerde suların tamamen çekilmesinin zaman alacağı belirtiliyor. Normal yaşama dönüş için daha fazla süre gerekiyor.
KURTARMA ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
Sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev, yol ve tarım arazisi kullanılamaz hale geldi. Arama kurtarma ekipleri, kayıp kişileri bulmak ve bölgedeki altyapıyı onarmak için yoğun çaba harcıyor. Hasar tespit çalışmaları da aralıksız devam ediyor.
