Yahşihan Belediye Başkan Vekilliği'ne Aydın Demirdirek seçildi
Kırıkkale'de 'icbar yoluyla irtikap' soruşturması kapsamında tutuklanan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur'un yerine AK Parti'li Meclis Üyesi Aydın Demirdirek, başkan vekili seçildi.

Kırıkkale'de yürütülen 'İcbar yoluyla irtikap' soruşturması kapsamında tutuklanarak görevden uzaklaştırılan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur'un yerine, Belediye Meclisi tarafından AK Parti'li Meclis Üyesi Aydın Demirdirek başkan vekili olarak seçildi.

BAŞKAN VEKİLİ SEÇİMİ
Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 19 Eylül'de başlattığı soruşturma neticesinde, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile birlikte toplam 5 kişi tutuklandı. Bu tutuklamaların ardından İçişleri Bakanlığı, Ahmet Sungur'u görevden uzaklaştırdı. Yahşihan Belediyesi'nde bugün yapılan başkan vekili seçimi için 15 meclis üyesi sandık başına gitti.

DEMİRDİREK GÖREVİ DEVRALDI
Yahşihan Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleşen oylamada, AK Parti'li üyeler Hüseyin Şenol ve Aydın Demirdirek başkan vekilliği için aday oldu. Yapılan 4 oturum sonunda kullanılan 15 oyun 10'unu alan Aydın Demirdirek, Yahşihan Belediye Başkan Vekili olarak belirlendi. Demirdirek, seçimin ardından yaptığı açıklamada, "Bugün sadece ben değil, 15 meclis üyesi ve Yahşihan kazandı. Eğer 6 ay içinde kanunlar çerçevesinde başkanımız dönerse, emaneti kendisine teslim ederim. Hayırlı uğurlu olsun. Hiçbir işçi ve memur arkadaşımız en küçük bir ayrımcılık görmeyecek." ifadelerini kullandı.
