Asayiş

Yalova'da işçiler ve tedarikçiler dolandırıcılık iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Yalova'da işçiler ve tedarikçiler, kendilerini dolandırdığını iddia ettikleri et firması sahipleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Zararın toplamda 1 milyar lira olduğu belirtiliyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Yalova'da işçiler ve tedarikçiler dolandırıcılık iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Yalova'da, yaklaşık 50 işçi ve tedarikçi firma, kendilerini dolandırdığını öne sürdükleri et ve et ürünleri firması sahipleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

DOLANDIRILDIKLARINI İDDİA EDİYORLAR

Mağdurlar, paravan firmalar aracılığıyla dağıtılan karşılıksız çekler nedeniyle toplamda 1 milyar lira dolandırıldıklarını ileri sürdü. Avukat İbrahim Halil Açıkgöz, “Bugün mağdurlarla beraber Türkiye Cumhuriyeti tarihinin Tosuncuk’tan sonra en büyük dolandırıcılık olayıyla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı. Firma, 2025 Aralık ayında konkordato ilan ederek 50 çalışanını işten çıkardı.

MÜVEKKİLLERİN ZARARI BÜYÜK

İşçiler, et ve hayvan tedarik ettikleri firma sahipleri Serdar Y., Nurçin Y. ve Serdar A. hakkında yasal işlem başlattı. Avukat Yiğit Yavaş, müvekkilinin zararının 16 milyon lira olduğunu belirtti. Yavaş, şüphelilerin dolandırıcılık amacıyla konkordato sürecini kullandığını iddia etti. Tedarikçi firma sahibi Murat Açıköz ise, firmanın kendisini 135 milyon lira dolandırdığını öne sürerek, “Hala tehdit alıyorum. Beni bu ülkede tutuklayacak hakim ve savcı yok” şeklinde konuştu.

Bu Yazıyı Paylaş