Gündem

Yangın felaketinde yas tutan avukat: 'Bakanlık yetkilileri hemen tutuklansın!'

Otel yangınında 8 yakını kaybeden avukat, bakanlık yetkililerinin tutuklanması için savcılığa başvurdu ve adalet arayışını sürdürdü.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Yangın felaketinde yas tutan avukat: 'Bakanlık yetkilileri hemen tutuklansın!'

Bolu'da yaşanan korkunç otel yangınında 8 yakınını kaybeden avukat Yüksel Gültekin, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri hakkında tutuklama talebinde bulundu. Yangın, Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel'de 21 Ocak'ta meydana gelmiş ve 78 kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı. Gültekin, savcılığa sunduğu dilekçeyle bu yetkililerin ihmallerinden dolayı yargılanmasını istediğini belirterek, 'Mahkemenin önüne çıkacaklar ve hak ettikleri cezayı alacaklar' dedi.

YANGININ ACI BİLANÇOSU

Yangında 36'sı çocuk olmak üzere 78 kişi yaşamını yitirdi. Mahkeme, otel sahibi ve çalışanları başta olmak üzere çeşitli sanıkları 'Olası kastla öldürme' suçundan ağır cezalara çarptırdı. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 9 yetkili hakkında soruşturma izni verilmesiyle birlikte Gültekin, bu kişilerin derhal tutuklanmasını talep etti.

ADLİ SÜREÇ VE TALEPLER

Gültekin, Danıştay'ın raporunda bakanlık yetkililerinin denetimdeki yetersizliklerini vurguladığını belirterek, savcılıktan hızlı işlem beklediklerini ifade etti. Olayın toplumsal bir ders olmasını isteyen Gültekin, 'Başka canlar yanmasın' diyerek tüm sorumluların cezalandırılmasının takipçisi olacaklarını söyledi.

Bu Yazıyı Paylaş