Yapay zeka ile kimlik değiştiren hükümlü, eşinin dövmesindeki isimle yakalandı
Yapay zeka kullanarak sahte kimlik çıkaran ve eşinin dövmesindeki isimle yakalanan hükümlü, 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul'un Mecidiyeköy seminde, polis ekipleri bir çifti durdurdu. Şüpheli, kimlik kontrolü sırasında sahte kimlik sundu. Ancak memurlardan biri, yaklaşık 1,5 yıl önce Galata'da aynı kişiye kimlik kontrolü yaptığını hatırladı ve durumu daha detaylı incelemeye aldı.

DÖVMEDEN YAKALANDI
Şüphelinin eşinin elindeki dövmedeki isim, kimlikteki isimle farklı olunca polis durumu sorguladı. Bu esnada şüpheli kaçmaya başladı. Yaklaşık 1 kilometre süren bir takip sonucu yakalanan şüphelinin gerçek kimliği belirlendi. Yapılan incelemede, 19 yıl hapis cezası bulunan hükümlünün, yüz tanıma sistemlerinden kaçmak için bir akrabasının fotoğrafını yapay zeka ile birleştirip sahte kimlik çıkardığı ortaya çıktı.

YAPAY ZEKANIN KÖTÜYE KULLANIMI
Olay, 13 Şubat Cuma günü meydana geldi. Güven Timleri, kimlik kontrolünde şüphelenilen kişinin gerçek kimliğini tespit etmek için çalışmalara başladı. Yapay zeka kullanarak oluşturduğu fotoğraf ve akrabasının bilgileri ile sahte kimlik çıkarmıştı. Şüphelinin gerçek isminin Muhammed A. olduğu ve 'hırsızlık' suçundan 19 yıl 10 gün kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu belirlendi. Şüpheli, adli işlemlerinin ardından tutuklandı.





Bakmadan Geçme
Uluslararası suç lideri Fatih'te yakalandı
Yapay zeka uygulama profesyoneli sayısı 100 bine ulaşacak
Başbakan Meloni, yapay zekaya karşı ses kaydını tescil ettirdi
Gençler, yapay zeka ile iş dünyasına hazırlanıyor
ABD, yapay zeka denetimi için ‘Süper Zeka Gücü’ kurdu
Kuzey Kore, yapay zeka destekli füze fırlatıldığını açıkladı
