Yapı Kredi'den 414 Milyon Dolarlık Dev Finansman Hamlesi
Yapı Kredi, uluslararası piyasalardan 10-12 yıl vadeli DPR işlemleriyle yaklaşık 414 milyon dolar fon sağladı. CEO Gökhan Erün, işlemin bankanın finansal gücünü ve Türkiye'ye olan güveni gösterdiğini belirtti.

Yapı Kredi, global finansal stratejileri doğrultusunda uluslararası piyasalardan önemli bir kaynak sağladığını açıkladı. Banka, iki ayrı anlaşma ile yatırımcılardan toplamda 300 milyon dolar ve 100 milyon avro tutarında, 10 ila 12 yıl vadeli DPR (Diversified Payment Rights) işlemi gerçekleştirdi. Bu operasyonun toplam büyüklüğü yaklaşık 414 milyon dolara ulaşarak, bankanın uzun vadeli ve çeşitlendirilmiş fonlama hedeflerini desteklediği belirtildi.
UZUN VADELİ KAYNAK STRATEJİSİ GÜÇLENİYOR
Yapı Kredi CEO'su Gökhan Erün, bu işlemin bankanın finansal dayanıklılığını gösterdiğini vurguladı. Erün, "Uluslararası sermaye piyasalarında uzun vadeli kaynak yaratabilmek, bankaların finansal dayanıklılığının en önemli göstergeleri arasında yer alıyor." dedi. Gerçekleştirilen DPR işlemiyle hem farklı yatırımcılarla uzun vadeli ilişkilerin güçlendirildiğini hem de fonlama yapısının daha dengeli ve çeşitlendirilmiş bir hale getirildiğini belirtti. Bu işlemin, küresel yatırımcıların Yapı Kredi'ye ve Türkiye'nin finansal sistemine olan güvenini pekiştirdiğini sözlerine ekledi.
REEL EKONOMİYE DESTEK SÜRECEK
Gökhan Erün, önümüzdeki dönemde de uluslararası piyasalardaki güçlü konumlarını sürdüreceklerini ve reel ekonomiyi destekleyecek sürdürülebilir finansman kaynakları oluşturmaya devam edeceklerini ifade etti. Müşterilerine uzun vadeli değer yaratma misyonunu benimseyen banka, bu tür operasyonlarla finansal gücünü pekiştirerek piyasadaki etkinliğini artırmayı hedefliyor.
Bakmadan Geçme
Yapı Kredi yerli teknolojiyle ödeme altyapısını güçlendiriyor
Yapı Kredi'nin 7 girişimi DACH bölgesine açılıyor
Yapı Kredi, 2026'nın ilk yarısında ekonomiye devasa destekle öne çıktı
Yapı Kredi Portföy, Azimut'a satıldı: 425 milyon dolarlık dev anlaşma!
Yapı Kredi’den şiddet içeren dizilere reklam boykotu
