Yaşar İpek’in "Yahudi avına çıkalım" sözleri yargıya taşınmıştı: Karar çıktı
Yaşar İpek hakkında, sosyal medya paylaşımında kullandığı “Yahudi avına çıkalım” ifadeleri nedeniyle karar çıktı. Mahkeme, “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçundan İpek’e 3 yıl hapis cezası verdi.

Yaşar İpek, geçen yıl yaptığı sosyal medya paylaşımında kullandığı ifadeler nedeniyle yargılandığı davada hapis cezasına çarptırıldı. Dava, Türkiye Hahambaşılığı Vakfı’nın şikayeti üzerine açıldı.
İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tarafların savunmaları dinlendi.
Avukatı: “Türkiye’deki Yahudileri Hedef Almadı”
Duruşmada konuşan İpek’in avukatı, müvekkilinin Türkiye’de yaşayan Yahudileri değil, İsrail’in saldırılarını destekleyen kişileri hedef aldığını savundu.
Avukat savunmasında şu ifadeleri kullandı:
“Müvekkilim önüne çıkan ilk Yahudi derken Türk toplumundaki belli bir Yahudi grubundan söz etmemiştir. Bu suçun oluşabilmesi için halkın geneli üzerinde bir korku ve tehdit söz konusu olmalıdır.”
Savunmada ayrıca şu değerlendirme yer aldı:
“Müvekkilimiz katliamı destekleyen kişilere yönelik bir paylaşım yapmıştır. Türkiye’de yaşayan Yahudi vatandaşlarını hedef alan bir tehdit söz konusu değildir.”
“Anlık Tepkiydi” Savunması
Yaşar İpek de mahkemede verdiği ifadede paylaşımın öfke sonucu yapıldığını söyledi.
İpek şu ifadeleri kullandı:
“Olay öfke patlaması nedeniyle gerçekleşmiştir. Suç işleme kastım yoktur, beraatimi talep ederim.”
Avukatı da olayın “anlık bir tepki” olduğunu savundu.
Mahkemeden 3 Yıl Hapis Kararı
Mahkeme, Yaşar İpek hakkında “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçundan önce 2 yıl hapis cezası verdi. Suçun basın ve yayın yoluyla işlendiği kanaatine varan mahkeme, cezayı artırarak toplam 3 yıl hapis cezasına hükmetti.
Tartışma Yaratan Sözler Yeniden Gündemde
Yaşar İpek, geçen yıl yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:
“Sokağa Yahudi avına çıkalım, şahsen ben sokakta gördüğüm ilk Yahudi’yi Allah’a yemin olsun hastanelik edene kadar elime alacağım.”
Bakmadan Geçme
İmamoğlu'na Hapis ve Siyasi Yasak: İBB'de Seçim Süreci Başlıyor mu?
Yeni Şantaj Yöntemi:Müstehcen Fotoğraf İsteyip "Kızım 17 Yaşında" Diyorlar!
Antalya'da kanlı intikam: Baba müebbet, kızları 8 yıl hapis cezası aldı
Komedyen Tuba Ulu’ya "Kanuni Şakası" Nedeniyle Hapis Cezası!
Yabancı Uyruklu Avcı Dehşeti: Batı Toroslar’da Koruma Altındaki Dağ Keçisini Katletti
Eski AKP ilçe başkanı Servet Can'a 10 yıl hapis cezası
