Yavi'de 33 şehidin anma töreni: Teröre karşı birlik mesajı verildi
Yavi Mahallesi, 32 yıl önce PKK tarafından katledilen 33 kişinin anısını yaşatmak için bir araya geldi. Törende birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Yavi Mahallesi, 25 Ekim 1993'te PKK'lı teröristler tarafından katledilen 33 kişiyi anmak üzere bir araya geldi. Törende, şehitlerin aileleri ve yerel yöneticiler katıldı. Bu anlamlı etkinlikte, terörün insan hayatına verdiği zararlar bir kez daha gündeme geldi. Törende konuşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Bugün burada, Yavi şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz. Allah, tüm şehitlerimize rahmet eylesin" dedi. Çiftçi, Yavi'de yaşanan trajedinin sadece bir köyün değil, bir milletin hafızasında derin izler bıraktığını vurguladı. Katliamın yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliği, toplumsal hafızayı tazelemek ve terörle mücadelede birlik olmanın önemini yinelemek amacıyla gerçekleştirildi.

VALİ ÇİFTÇİ'DEN ANLAMLI MESAJLAR
Vali Çiftçi, konuşmasında, "Bu topraklarda, 33 masum insanın katledilmesi unutulmayacak. Bizler, teröre karşı duruşumuzu her zaman sürdüreceğiz" diyerek, toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti. Anma törenine katılan Yavi Muhtarı Nurullah Tiryaki de, o gece yaşananları duygusal bir dille aktardı. "Yavi'nin göğü kararmıştı. O gece köy kahvesinde yaşananlar, bir milletin hafızasında silinmeyecek izler bıraktı" dedi.

ŞEHİT AİLELERİNDEN DUYGULU MESAJLAR
Törende, şehit yakınları da duygu dolu anlar yaşadı. Eşi şehit düşen Songül Polat, "Benim canım gitti, ama başkalarının canı gitmesin. Terör son bulsun" diyerek, barış ve huzur dileğinde bulundu. Törende, dualar ve saygı duruşu ile tüm şehitler anıldı. Törenin sonunda, katılımcılar mezarlara karanfiller bırakarak saygılarını sundu.






Bakmadan Geçme
TBMM Başkanı Kurtulmuş, terörsüz Türkiye sürecini değerlendirdi
Kurtulmuş: TBMM, zor meseleleri çözüme kavuşturur
Cevdet Yılmaz, terörü gündemden çıkarmak istediklerini açıkladı
Kurtulmuş: Terör, Türkiye'nin gündeminden çıkacak
Bakan Göktaş, terörsüz Türkiye hedefini vurguladı
Efkan Ala: Terörsüz Türkiye sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz
