Gündem

Yavuz Ağıralioğlu'ndan hükümete eleştiri: Öcalan'a villa yapıyorsunuz

Yavuz Ağıralioğlu, Zonguldak'taki toplantıda hükümeti eleştirerek, Öcalan’a yapılan villayı ve emeklilerin sorunlarını gündeme getirdi. Çiftçilerin de yaşadığı zorluklara dikkat çekti.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Yavuz Ağıralioğlu'ndan hükümete eleştiri: Öcalan'a villa yapıyorsunuz

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Zonguldak'taki halk buluşmasında hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Ev vaadi ve gerçekler

Ağıralioğlu, “Bize ev yapacaktınız, herkesin başını koyacağı bir ev vaadiniz vardı; Öcalan’a villa yapıyorsunuz!” diyerek, vatandaşların karşılaştığı zorlukları dile getirdi. Mezarlarda büyüyen çocukların ve evlatları şehit olan annelerin acılarına dikkat çekti. Hükümetin Öcalan’ın yaşam şartlarını önceliklendirdiğini söyleyen Ağıralioğlu, bu durumun toplumsal adaletsizliği pekiştirdiğini vurguladı.

Emeklilerin durumu ve yolsuzluk iddiaları

Emeklilerin sorunlarına da değinen Ağıralioğlu, 2008 yılında yapılan düzenlemelerin mağduriyet yarattığını belirtti. “O düzenlemeyi yapmasaydınız en düşük emekli aylığı 40 bin lira olacaktı” diye konuştu. Aynı zamanda, iktidarın muhalefeti suçlayarak ekonomik sorunların kaynağını yanlış yönlendirdiğini ifade etti.

Tarım ve eğitim sorunları

Çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Ağıralioğlu, açıklanan taban fiyatların yetersiz olduğunu vurgulayarak, “Biz tüccarın eline düştük” diyen çiftçilerin sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, atanamayan öğretmenler için çözüm önerileri sundu. Mülakat adaletsizliğine de değinerek, bu sistemin kaldırılacağını belirtti. Ağıralioğlu, toplumda cezasızlık algısının yaygınlaştığını ve bu durumun devlete olan bağlılığı zayıflattığını da sözlerine ekledi.

Bu Yazıyı Paylaş