Gündem

Yaz gelmiyor: Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Sıcaklıklar düşüyor, rüzgar kuvvetleniyor.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Yaz gelmiyor: Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdür lüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER

Marmara'nın kuzey ve doğu kısımları, Kuzey Ege, İç Anadolu (Konya ve Karaman hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz (Artvin hariç), Doğu Anadolu'nun doğu kesimleri ile Balıkesir, Aydın, Adana, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Malatya, Batman ve Siirt çevreleri, Mersin'in doğusu, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay'ın batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı bekleniyor. Özellikle Marmara'nın doğu kısımları, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya'nın kuzey kesimlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

SICAKLIK DÜŞÜYOR, RÜZGAR KUVVETLENİYOR

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Rüzgarın ise batı kesimlerde güneyli, doğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtildi. Ancak Marmara'nın güneybatısı, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneybatısında güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş