Gündem

Yedi yıl önce evlat edindiler, şimdi de 3 aylık Emine bebeğe koruyucu aile oldular

Antalya'da Mümine ve Musa Ali Yıldız çifti, 7 yıl önce evlat edindikleri oğullarına kardeş olması için 3 aylık Emine bebeğe koruyucu aile oldu. Çift, baba sevgisini yeniden tattıklarını belirtti.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Yedi yıl önce evlat edindiler, şimdi de 3 aylık Emine bebeğe koruyucu aile oldular

Antalya'da yaşayan Mümine ve Musa Ali Yıldız çifti, çocuk sahibi olamayacaklarını öğrendikten sonra 2019 yılında Ahmet adını verdikleri bir bebeği evlat edindi. Oğullarının bir kardeşi olsun düşüncesiyle bu kez 3 aylık Emine bebeğe koruyucu aile olan Musa Ali Yıldız, yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.

DUYGUSAL YOLCULUK BAŞLADI

Musa Ali Yıldız, "Girdiğimiz bu yolda mutluyuz. 3 aylık Emine'nin koruyucu ailesi olduk. Daha çok küçük. Baba sevgisini tekrar tattım. Duyguları anlatmak çok zor. Anlatılmaz, yaşanır" dedi. Yıldız çifti, 2017 yılında anne ve babalık hasretini bir çocuğu evlat edinerek gidermek istemişti. Sürecin 2019'da tamamlanmasıyla 3 aylık Ahmet bebeğe yuva oldular. Yıllarca oğullarıyla mutlu bir aile hayatı süren çift, 7 yaşına gelen oğullarının kardeş isteği üzerine yeniden anne-baba olabilmek için Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi'ne başvurdu. 3 aylık Emine bebeğe yuvalarını açan Yıldız ailesi, koruyucu aile olmanın verdiği tarifsiz mutluluğu yaşadı.

ÖRNEK AİLE YENİDEN ANNE-BABA OLDU

Musa Ali Yıldız, baba olmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu belirterek, "Tedavi süreçlerinden sonra çocuğumuzun olmayacağını öğrendik ve 2017 yılında bu kararı verdik. 2019 yılında evlat edindik. Şu anda çocuğumuz birinci sınıfa gidiyor. Bir kardeşi olsun, yalnız büyümesin istedik, bu kez koruyucu aile programına başvurduk. İlk çocuğumuz okul çağına girmişti, o da kardeşi olsun istiyordu. Girdiğimiz bu yolda mutluyuz. 3 aylık Emine'nin koruyucu ailesi olduk. Daha çok küçük. Baba sevgisini tekrar tattım. Duyguları anlatmak çok zor. Anlatılmaz, yaşanır" şeklinde konuştu. Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, ailenin örnek bir duruş sergilediğini vurgulayarak, "Teslimine katıldığımız Emine bebeğimiz 3 aylık. Ailesi, 2'nci kez koruyucu aile olmanın mutluluğunu yaşıyor. Daha önce evlat edinmiş olan bu ailemiz, örnek teşkil eden bir aile. Gönlü zengin insanlarımız kızımızı teslim alarak evlerine götürdü" ifadelerini kullandı.

Bu Yazıyı Paylaş