Dünya

Yemen'de Başbakan Ahmed Galib er-Rehavi şehit oldu

Yemen'de Cumhurbaşkanlığı, Başbakan Ahmed Galib er-Rehavi ve bazı bakanların geçen perşembe günü İsrail saldırısında şehit olduğunu açıkladı. Saldırı, yıllık çalışma değerlendirme toplantısı sırasında gerçekleşti.
Haber Merkezi
1 dk Sesli Dinle 0
Yemen'de Başbakan Ahmed Galib er-Rehavi şehit oldu

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yemen'de Başbakan Ahmed Galib er-Rehavi'nin ve beraberindeki bazı bakanların geçen perşembe günü şehit olduğu duyuruldu. Açıklamada, 'Değişim ve İnşa Hükümeti’nin başında bulunan Başbakan Ahmed Galib er-Rehavi, beraberindeki bazı bakanlarla birlikte geçen perşembe günü şehit olmuştur.' ifadeleri kullanıldı.

SALDIRI DETAYLARI

İsrail saldırısında öldürülen Başbakan Rehavi ve bazı bakanlar, yıllık çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı rutin bir toplantı sırasında hedef alındı. Saldırıda toplantıdaki bazı şahısların orta ve ağır şekilde yaralı olarak kurtulduğu ve tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

HUSİLER'DEN AÇIKLAMA

Husiler, Gazze'nin evlatlarına destek vermeye ve onların arkasında durmayı sürdüreceklerini, tüm tehlikelere karşı koyabilmek için silahlı kuvvetlerin gücünü artırma ve geliştirme yönünde çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş