Gündem

YENİ Parti Kadın Kolları Başkanı Kaya, deprem aileleriyle bir araya geldi

YENİ Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Adalet Peşinde Aileleri Platformu'nu ziyaret ederek deprem mağdurlarının adalet taleplerine destek verdi ve yaşanan adaletsizlikleri eleştirdi.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
YENİ Parti Kadın Kolları Başkanı Kaya, deprem aileleriyle bir araya geldi

YENİ Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Adalet Peşinde Aileleri Platformu üyelerini Adalet Bakanlığı önündeki eylemlerinin 5. gününde ziyaret etti.

YENİ Parti Kadın Kolları Başkanı Kaya, deprem aileleriyle bir araya geldi 1

Adalet talebi sürüyor

Platform Sözcüsü Döne Kaya, iktidarın yaşanan acılara karşı sergilediği tutumu eleştirerek, “Bu nasıl bir koordinasyonsuzluk?” diye sordu. Kaya, deprem sonrası yaşanan sorunları dile getirerek, Adalet Bakanlığı'na bir kez daha çağrıda bulundu. YENİ Parti Kadın Kolları Başkanı Kaya, 6 Şubat depremlerinde yaşanan yıkıma da vurgu yaparak, adalet mücadelesinin önemine dikkat çekti. Kaya, “35 canımızı kaybettiğimiz Ezgi Apartmanı'nın enkazı hepimizin vicdanında kapanmamış bir yaradır” dedi.

YENİ Parti Kadın Kolları Başkanı Kaya, deprem aileleriyle bir araya geldi 2

Adalet Bakanı'na çağrı

Kaya, 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı davasında sanıklara verilen sekiz yıllık cezanın adaletle bağdaşmadığını söyledi. Adalet Bakanı Akın Gürlek ile görüşmek için bakanlık önüne gelindiğini ancak henüz bir dönüş alınamadığını belirtti. Deprem davalarında yaşanan hukuki sürecin uzamasına dikkat çeken Kaya, adaletin bir an önce sağlanmasını talep etti.

Bu Yazıyı Paylaş