Gündem

Yılmaz: Filistin'e tüm imkanlarımızla destek olmalıyız

Cevdet Yılmaz, İSEDAK Bakanlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İslam dünyasının Filistin'e destek olması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, İSEDAK Kudüs Programı kapsamında 38 projenin hayata geçirildiğini belirtti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Yılmaz: Filistin'e tüm imkanlarımızla destek olmalıyız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İSEDAK 42’nci Bakanlar Toplantısı Kapanış Oturumu’nda yaptığı konuşmada, Netanyahu yönetiminin katliamlarına devam ettiğini belirterek, İslam dünyasının Filistin’e destek olması gerektiğini söyledi.

Yılmaz: Filistin\

İslam dünyası zulme karşı durmalı

Yılmaz, “Ateşkes ilan edilmiş olmasına rağmen Netanyahu yönetiminin her fırsatta sudan bahanelerle katliamlarına devam etmesi, ateşkesin bir sonraki aşamasına geçilememesi ve insani yardımların engellenmesi, Filistinli kardeşlerimizin yaşadıkları acıları her geçen gün daha da artırmaktadır. İslam dünyası olarak bu zulmün karşısında en güçlü şekilde durmalı ve somut adımlarla Gazze başta olmak üzere Filistin’e tüm imkanlarımızla destek olmalıyız” dedi.

Yılmaz: Filistin\

Dayanışma projelerle sürüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Filistinlilere yönelik dayanışmanın somut göstergelerinden birinin İSEDAK Kudüs Programı olduğunu belirtti. Bu program kapsamında tamamlanan 28 projeye ek olarak bu yıl 10 yeni projenin daha uygulamaya alındığını söyledi. Yılmaz, İİT’nin topluluk içi ticareti yüzde 25’e çıkarma hedefi olduğunu da hatırlattı. Toplantıda 24 ülke ve 12 uluslararası kuruluş temsilcileri yer aldı. Ayrıca 62 ikili görüşme gerçekleştirildi.

Yılmaz: Filistin\Yılmaz: Filistin\Yılmaz: Filistin\

Bu Yazıyı Paylaş