Gündem

Yılmaz, Ukrayna zirvesine katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ukrayna konusundaki Gönüllüler Koalisyonu Liderler Zirvesi'ne katılarak Türkiye'nin barış ve egemenlik desteğini yineledi.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Yılmaz, Ukrayna zirvesine katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ukrayna'ya destek veren ülkelerin katıldığı Gönüllüler Koalisyonu Liderler Zirvesi'ne çevrim içi olarak iştirak etti. Yılmaz, zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsil etti.

Yılmaz, Ukrayna zirvesine katıldı 1

Barış çabaları ele alındı

X platformundan açıklamalarda bulunan Yılmaz, zirvede Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne Türkiye'nin desteğini yineledi. Savaşın müzakere yoluyla sona erdirilmesi gerektiği vurgusunu yapan Yılmaz, "Türkiye olarak, Ukrayna'nın egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne desteğimizi sürdürüyor, savaşın daha fazla can kaybına ve yıkıma yol açmadan müzakere yoluyla sona erdirilmesi gerektiğine inanıyoruz," ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Ukrayna zirvesine katıldı 2

Karadeniz'deki riskler ve tahıl girişimi

Karadeniz'de artan saldırıların küresel gıda güvenliği ve seyrüsefer emniyeti açısından oluşturduğu risklere dikkat çeken Yılmaz, "Karadeniz Tahıl Girişimi'nden edindiğimiz tecrübeyle güvenli seyrüseferin yeniden tesisi için çalışıyoruz. Ukrayna'nın stratejik ortağı ve Gönüllüler Koalisyonu'nun bir üyesi olarak, ateşkes ve kalıcı barış için diplomasiyi önceleyen aktif çabalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz," dedi.

Bu Yazıyı Paylaş