Yılmaz ve el-Falih, Riyadda ekonomik ilişkileri ele aldı
Cevdet Yılmaz, Halid el-Falih ile Riyadda görüşerek ekonomik ilişkileri, yatırımları ve bölgesel konuları ele aldı forumun iş birliklerine katkı sağlayacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Suudi Arabistanın başkenti Riyadda düzenlenen 9’uncu Future Investment Initiative Forumu kapsamında Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Halid el-Falih ile bir araya geldi. Görüşme sırasında ikili ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere çeşitli konular konuşuldu.
Görüşme İçeriği
Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görüşmede ülkeler arasındaki karşılıklı yatırımların artırılması, Gazze’de ateşkesle başlayan yeni dönemin bölgesel yansımaları ve Suriye’deki gelişmeleri ele aldıklarını belirtti. Ayrıca, forumun hükümet, iş dünyası ve teknoloji alanlarından küresel liderleri bir araya getirdiğini ifade etti.
Teşekkür Mesajı
Yılmaz, açıklamasında Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Halid el-Falihe forum kapsamındaki misafirperverlikleri ve ilişkilerin güçlenmesine yönelik katkıları için teşekkür etti. Bu tür temasların yeni iş birliklerine vesile olmasını diledi. Görüşmenin, uluslararası ilişkilerde önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor.

