Siyaset

Zafer Partisi'nden Adalet Bakanına çağrı

Zafer Partisi Gençlik Kolları Samsun'un Terme ilçesinin AKP'li Meclis üyesi Rümeysa Eker'in sosyal medya hesabından 'Atatürk ve Kemalist'lere yönelik paylaşımı hakkında açıklama yaptı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Zafer Partisi'nden Adalet Bakanına çağrı

Samsun'da Terme Belediyesi'nin AKP'li Meclis üyesi Rümeysa Eker'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım tepki çekti.

Eker'in paylaşımında "Kemalistler" ve "Cumhuriyetçiler" hakkında kullandığı ifadeler ile Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik ağır ifadeleri tartışmalara neden oldu. Eker'in sözleri hemen her kesimin tepkisiyle karşılaşırken, Zafer Partisi Gençlik Kolları sosyal medya üzerinden yaptıkları bir açıklamayla Adalet Bakanı Gürlek'e çağrıda bulundu.

AKP'li Rümeysa Eker'in sözlerine tepki gösterilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını rehber edinen, bu toprakların birleştirici gücü olan Kemalist düşünce yapısına yönelik hakaretler asla kabul edilemez!

AKP’li Meclis Üyesi Rümeysa Eker’in, milletimizin ortak paydası ve kırmızı çizgisi olan Kemalistlere yönelik sarf ettiği, ahlak ve hukuk sınırlarını tamamen aşan nefret dolu ifadelerini şiddetle kınıyoruz.

Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik eden, hakaret ve iftira niteliği taşıyan bu fütursuzca açıklamalar cezasız kalmamalıdır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri; bu ülkenin bağımsızlığının, çağdaşlığının ve adaletinin teminatıdır. Hiç kimse, siyasi ikbal veya kişisel hırsları uğruna milyonlarca vatandaşı hedef alarak bu değerlere leke süremez. 

Zafer Partisi Gençlik Kolları olarak, bu kirli dilin ve kutuplaştırma siyasetinin karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz."

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş