Siyaset

Zafer Partisi’nden YENİ Parti’ye 2 ittifak şartı! Net mesajlar geldi

Zafer Partisi, YENİ Parti ile olası ittifak için net şartlar koydu. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Cenkci, “Terörsüz Türkiye” sürecine destek verilmemesini ve Atatürkçü-milliyetçi çizginin kararlılıkla sürdürülmesini istedi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Zafer Partisi’nden YENİ Parti’ye 2 ittifak şartı! Net mesajlar geldi

Seçim takviminin yaklaşması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olası adaylığı için seçimin erkene alınması ihtimalinin güçlenmesi, ittifak senaryolarını yeniden gündeme getirdi.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Cenkci, YENİÇAĞ’dan Baran Yalçın'a yaptığı açıklamada partisinin YENİ Parti ile ittifak kurabilmesi için iki temel şartı ortaya koydu.

ZAFER PARTİSİ’NDEN YENİ PARTİ’YE İTTİFAK ŞARTI

Cenkci, YENİ Parti’nin “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırılan sürece destek vermemesi ve Atatürkçü-milliyetçi bir çizgide kararlılıkla ilerlemesi gerektiğini vurguladı. Bu şartların yerine getirilmesi halinde ittifakın mümkün olabileceğini belirtti.

Mansur Yavaş’ın olası cumhurbaşkanı adaylığı durumunda YENİ Parti ile kurulabilecek bir ittifaka nasıl yaklaşılacağı sorusuna ise Cenkci, böyle bir senaryoya olumlu bakacaklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim tartışmalarına ilişkin daha önce şu açıklamayı yapmıştı:

“2027'ye bir seçim tarihi söylüyorlarsa ne kadar erken bir tarih olursa o kadar sıcak bakarız. Söylesinler tarihi bakarız.”

Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Türkiye için önemli bir seçenek olduğunu da ifade etmişti.

Bu Yazıyı Paylaş