Siyaset

Zafer Partisi'nin "Terörle Müzakere Olmaz" Pankartına Soruşturma

Düzce'de Zafer Partisi il binasına asılan "Terörle müzakere olmaz" pankartı nedeniyle İl Başkanı Hülya Eroğlu hakkında soruşturma başlatıldı; pankart polis ekiplerince indirildi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Zafer Partisi'nin "Terörle Müzakere Olmaz" Pankartına Soruşturma

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, Zafer Partisi Düzce İl Başkanlığı binasına asılan dikkat çekici bir pankart nedeniyle adli işlem başlattı. Parti binasına asılan “Evlatlarımızın katillerine af yok. Terörle müzakere olmaz, mücadele olur” yazılı pankart, hukuki inceleme konusu oldu.

TCK 216 Kapsamında Soruşturma ve Pankartın İndirilmesi

Başsavcılık tarafından Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 216’ncı maddesinde yer alan “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçu kapsamında soruşturma açıldığı bildirildi. Savcılığın talimatıyla harekete geçen kolluk kuvvetleri ve itfaiye ekipleri, parti binasının balkonundaki pankartı indirdi.

İl Başkanı Hülya Eroğlu İfade Verdi ve Şikayetçi Oldu

İfadeye çağrılan Zafer Partisi Düzce İl Başkanı Hülya Eroğlu, emniyetteki ve savcılıktaki işlemlerinde suçlamaları kabul etmedi. 5 Ekim akşamı yaşanan süreci anlatan Eroğlu, pankartı vatanın bölünmez bütünlüğü ve şehitlerin hatırasına vefa borcu olarak, anayasal ifade hakkı çerçevesinde astığını vurguladı. Pankartta belirli bir kitle veya örgütün hedef alınmadığını belirten Eroğlu, suç kastının bulunmadığını ifade etti.

Öte yandan Eroğlu, rızaları dışında parti binasından kaldırılan ve maddi değeri 5 bin lira olan pankartla ilgili olarak, görevli kolluk ve itfaiye personeli hakkında siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, nitelikli hırsızlık, iş yeri dokunulmazlığının ihlali ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla şikayetçi olduğunu bildirdi.

Bu Yazıyı Paylaş