Zelenskiy'den barış sinyali: 'Bu hafta kan dökülmesine son verecek haberler gelebilir
Zelenskiy, 20 maddelik bir barış belgesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı ve bu hafta savaşı sonlandıracak haberlerin gelebileceğini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirmek için yoğun çalışmaların devam ettiğini duyurdu. Savaş sonrası ülkesinin ve ekonomisinin yeniden inşası için bugün ABD ile bir görüşme yapılacağını belirten Zelenskiy, 'Ukrayna için her şey güvenilir ve onurlu olmalıdır.' şeklinde konuştu.
20 MADDELİK BARIŞ BELGESİ HAZIR
Zelenskiy, ABD'nin önerdiği barış planı üzerinde çalıştıklarını vurguladı. Savaşı sona erdirecek parametreleri belirleyen temel bir belgenin 20 maddesi üzerindeki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı. Başkan Donald Trump'ın heyeti ve Avrupa'daki müttefiklerle yürütülen ortak çalışmanın ardından, bu belgenin yakın gelecekte ABD'ye iletileceğini ifade etti.
GÜVENLİK GARANTİLERİ GÖRÜŞÜLECEK
Savaş sonrası Ukrayna'ya güvenlik garantileri sağlamak amacıyla oluşturulan 'İstekliler Koalisyonu' toplantısının yarın yapılacağını bildiren Zelenskiy, 'Bu hafta, hepimiz için, kan dökülmesine son vermek için yeni haberler getirebilir.' değerlendirmesinde bulundu. Barışın sağlanması için Rusya'nın saldırılarını durdurması ve Ukrayna'ya bir daha saldırmaması üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Rusya, ABD'nin katkısıyla Ukrayna görüşmelerinin yeniden başlamasını bekliyor
Trump, NATO Zirvesi'nde Ukrayna-Rusya savaşını masaya yatıracak
Moskova'dan barış sinyali: Putin, Ukrayna ile görüşmelere hazır
Putin, İstanbul'daki barış görüşmeleri temelinde yeniden müzakere etmeye hazır olduklarını açıkladı
Bakan Fidan: ABD ile İran anlaşması barış için yakın
Polonya'dan şok açıklama: Müzakereler İstanbul'da olabilir ama Moskova'da asla!
